Genç oluşu proje oluşturmasında önemli bir önemli etken olan İlçe Müftüsü Gün, gelecek nesillerin daha maneviyatlı ve daha inançlı bir nesil olarak yetişmesi yönündeki çalışmaları ile dikkat çekiyor.
2 dönemdir yaz kuran kurslarında ödül koyarak minik yürekleri cami sevgisi ile buluşturan Gün, çocukların camiye devam etmesi ve karşılığında çeşitli hediyeler verilmesi onları adeta camilere akın etmesine önemli etken olduğu kaydedildi. Yine Kuran kurslara devam eden çocuklara iftar davetinde bulunulması, camilerde her yaşta insana Kuran Kerim ve dini bilgilerin öğretilmesi de gözlerden kaçmadı.
İlçe Müftüsü Hüseyin Gün ile ilgili TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu Musa Ceyhan ve diğer vatandaşlarımız şunları söylediler "İlçe Müftümüz Hüseyin Gün; Personelleri, Cami İmam-Hatipleri ve müezzinleri ile Kuran Kursu hocaları arasında çok güzel bir uyum sağlayarak toplum yararına çok güzel projeler ürettiler ve hep birlikte hayata geçirdiler. Birlikten dirlik doğduğunu ispatladılar.Müftü Gün'ün zaman zaman Camilerimizde verdiği vaazı nasihatleri ile vatandaşlarımız üzerinde çok etkisi oldu. Müftümüz içimizden birisidir. Kendisinin yaptığı faydalı çalışmalardan dolayı kutluyoruz" dediler.