Sık sık obruk oluşumun meydana geldiği Karapınar’a 7 km mesafede bulunan Büyük Karakuyu mevkisinde 6 metre çapında 10 metre derinliğindeki obruk bölgede tedirginlik yarattı.

Obruk Mısır Hasadını yapan biçerdöveri kullanan Deniz Gülbahar tarafından fark edildi.

Gülbahar, kısa süre şaşkınlık ve şok yaşarken durumu hemen tarla sahibi Hüseyin Tetik’e bildirdi.

Mısır Hasadı,obruk tehlikesine rağmen devam etti.

Tarlasında obruk meydana gelen Hüseyin Tetik, Obruk olmadan bir gün tarlayı gezmiştik. Hiç bir şey yoktu. Mısır hasadı esnasında oluşmuş ve biçerdöveri kullanan arkadaş obruğu görünce haber verdi. Şu an hasat devam ediyor. Bu obruk olmaz anlamına gelmiyor. Yeni obruk oluşabilir. Burası zaten obrukların sık meydana geldiği yer. Kısa bir süre önce yeni obruk oluştu. Tedirginlik var. Obruğun kenarlarında bölünme var daha da derinleşip genişleyecek bir görüntüye sahip. Bundan 40-45 yıl öncede başka tarlamda obruk meydana gelmişti. Suyu azaldığı için obruk oluştu diyorlar buna inanmıyorum. Toplam 120 dekar Mısır hasadı yapılacak. “

Biçerdöver kullanırken obruğu fark eden Deniz Gülbahar, “Karakuyu mevkisinde yeni mısır hasadına başlamıştık. Bir süre hasat yaptıktan sonra önümüzde çukur gördüm. Panikleyip korktum, kaçtım.Telefon ile Tarla sahibine haber verdim.Baktığımızda Hasat yaptığımız sırada obruk oluşmuş.Şu anda  Obruk geride kaldığı için hasada devam ediyoruz. Tehlikeye rağmen çiftçiyi mağdur etmemek için çalışıyoruz. Kendimizi de korumaya çalışıyoruz. Bu bölgede sık Obruk oluşumları sebebi ile bu duruma alıştık” dedi.