Bütün Türkiye’de olduğu gibi Karapınar’da da bay ve bayan vatandaşlar Miraç Kandilini kutlamak üzere bütün camilere akın ettiler. Miraç kandili dolayısıyla Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi, ilahiler söylenip, salâvatlar getirilerek huşu içerisinde kutlandı.

Miraç Kandil kutlama programında, Yeşilpınar Gazetesi olarak Karapınar Hacıömerli Camiinde bulunduk. Camiye gelen vatandaşlara gül suyu ve şeker ikramı yapıldı. Yatsı Namazından önce başlayan programda; Hacı Ömerli Camii Müezzini tarafından Kur-an-ı Kerim tilavati ile başladı ve ardından Hacı Ömerli Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu, Camii müezzini Nevzat Aşkın, Müftülükte görevli Nail Okuyucu ve gönüllü vatandaş Şenol Ergüler ile birlikte Mevlid-i Şerif okundu, birbirinden güzel ilahiler söylendi, Salâvatlar getirildi, vatanımızın birliği beraberliği, bölünmez bütünlüğü, şehit ve gazilerimiz için çok güzel dualar edildi ve duygulu anların yaşanmasına vesile oldu.

Hacı Ömerli Camii İmam-Hatibi tarafından Miraç Kandilinin önemi hakkında geniş bilgiler vererek şunları söyledi,” İslam inancına göre, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Miraç gecesi, Allahın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce âlemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hz. Muhammed (SAV) yolculuğunda ‘Burak’ adı binekle seyahat etti diyen Özoğlu, bu mübarek gecelerde bol dualar edelim, geceyi namaz kılarak ve iyilikler yaparak en iyi şekilde değerlendirmeye çalışalım diyerek çok anlamlı ve güzel vaazı nasihatlerde bulundu. Cami cemaatı ile birlikte Ülkemizin birliği ve dirliği, geçmişlerimizin, şehit ve gazilerimiz için dualar edildi.

Hacı Ömerli Camiinde, Camii İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu imamlığında Yatsı namazı katılımcılar ile birlikte kılındıktan sonra, Tesbih namazı yine isteyen camii cemaatı ile birlikte kılınarak program sona erdi. Cami cemaati, Hacı Ömerli Caminde Miraç gecesinde görev alanlara teşekkür ederek memnun bir şekilde camiden ayrıldılar. (M.Ceyhan)