TOKİ Evleri bölgesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Camiinde yatsı namazından önce düzenlenen Miraç gecesi programında, Cami İmam-Hatibi Abdulmuttalip Arıkan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yine Cami İmam-Hatibi Abdulmuttalip Arıkan, Cami müezzini İsmail Karakul, Karapınar İmam-Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri Ahmet Emin Keskin, Eren Erbaş ile birlikte Mevlid-i Şerif okunarak ardından birbirinden değerli ilahiler ve salavat-ı Şerifler birlikte seslendirildi.

Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Abdulmuttalip Arıkan tarafından İsra ve Mirac Gecesi’nin anlam ve önemi anlatılarak bu gecede yapılacak ibadetler hakkında vatandaşların anlayacağı dilde çok anlamlı ve güzel vaaz-ı nasihatlerde bulunuldu ve bu özel gün ve gecelerde edilen dualar, açılan eller geri çevrilmez. Miraç gecesinde edilen dualara sayısız sevaplar vardır. Peygamberimizin göklerle buluştuğu, Rabinin huzuruna vardığı gecedir. Bu kutsal ziyaretten dönüşte Peygamberimiz ümmetine namazı getirmliştir. Haliyle bu gecede namaz kılıp dualar etmek gerekir. Allah’ın rahmetine sığınılmalı, ona el açıp yalvarılmalı, günahlarımızın affı, birliğimiz beraberliğimiz, bayrağımız, ezanımız, bütün mukaddesatımız, şehitlerimiz, gazilerimiz, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ordumuzun ve polislerimizin başarıları için dua ve niyazlarda bulunmalıyız.”dedi

Vaazı nasihatlerden sonra Cami İmam-Hatibi Abdulmuttalip Arıkan tarafından yapılan Hatim Duası için eller semaya kaldırılarak cami cemaati ile birlikte çok güzel dualar edildi.

Yatsı namazının cemaatle birlikte kılınmasının ardından, cami cemaati Sakal-ıŞerif ziyaretinde bulundular. Ardından cami cemaatiyle birlikte Tesbih Namazı kılındı.

Kılınan namaz ve edilen duaların ardından cami çıkışında vatandaşlara sponsor kanalıyla mevlid şekeri, süt ikramı yapıldı