Miracın manevi atmosferinden istifade etmek isteyen müminler dualarla, ibadetlerle geçirdikleri geceyi namazla, dualarla süslediler. Camilerimizden Kur’an ve Mevlid-i şeriflerin yükseldiği gecede Cenab-ı Allah’a açılan eller barış, huzur, af, mağfiret, bereket, bolluk talep ettiler.

Miraç Müminler için manevi bir terfi olup, kutlu zaman dilimlerini içerisinde barındıran üç aylar 16.06.2012 Cumartesi günü kutlanan Miraç Kandili ile taçlandı. Gönülleri manevi huzurla dolduran gecede inananlar camilere akın ederek İlahiler, Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif, Vaazı Nasihatler dinleyerek dualar ettiler.

Sultan Selim Camiinde İlçe Vaizi Bağattin Ertunç, Hacı Ömerli Camiinde İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Aşkar, diğer camilerde de merkezi sistemle camii imam-hatipleri tarafından inananlara çok güzel vaazı nasihatlerde bulundular.

İlçe Vaizi Bağattin Ertunç”Miraç’ın her bir Müslüman için manevi bir terfi olduğu dile getirildi. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlak, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakarlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemler ile ilgili çok güzel vaazı nasihatlerde bulundu. Kur’an, ilahiler ve mevlidi şerifin okunduğu gecede Sultan Selim Camii İmam Hatibi Vehbi Aydınlı eşliğinde Allah’a açılan eller barış huzur, af ve mağfiret, bolluk, bereket, huzur ve kardeşlik dilediler.

Rahmet deryalarının coştuğu, af ve mağfiretin bir yağmur gibi yağdığı, feyiz ve bereketin zirveye çıktığı mübarek üç aylarda Yüce Rabbimiz mübarek gün ve gecelerde yapılacak ibadetlere çok büyük mükâfatlar vaat ettiğini ve bu günleri ve İlahi lütuflarla gelen fırsatları tövbe istiğfar, hayır ve hasenat, oruçlarla, yardımlaşma ve dayanışmalarla, namaz ve niyazlarla geçirmeleri imam-hatiplerimiz tarafından önerildi.