İlçemizde Mevlid Kandili çeşitli etkinliklerle bütün camilerde kutlandı. Mevlid Kandili münasebetiyle vatandaşlar başta merkez Sultan Salim Camii olmak üzere bütün camilere akın ederek, Mevlid Kandili programına katılarak günlerini en faydalı bir şekilde Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler, vaazı nasihatler dinleyip, salâvatlar getirerek, yapılan dualarla zamanını en iyi şekilde değerlendirdiler.
Yeşilpınar Gazetesi olarak, Mevlid Kandili programında TOKİ evleri Fatih Sultan Mehmet Camiinde bulunduk. Yatsı namazından önce yapılan Mevlid Kandil programında; Cami İmam-Hatibi Muttalip Arıkan tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okundu. Müezzin İsmail Karakul, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ahmet Emin Keskin, İbrahim Bahadır Okumuş tarafından birbirinden değerli güzel sesleri ile ilahiler seslendirdiler. 
İmam-Hatip Hüseyin Karakul yapmış olduğu Peygamberimiz ve biz konulu vaazında, "günlük hayatımızda Peygamberimizi örnek almanın önemi ve insanlık için kurtuluşun reçetesinin sevgi ve rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa'nın hayatını örnek alarak yaşamaktan geçtiğini ifade eden Karakul, Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin sene-i devriyesi de bu önemli gün ve gecelerden biridir. Sevgi ve rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişi, insanlığın kurtuluşuna vesile olmuştur. Peygamberimizin hayatı, şefkat, vicdan, af, sabır, hoşgörü, adalet ve merhamet örnekleri ile bizlere sunulan en güzel yol ve rehber olmuştur. Bugün insanlık, adalete, şefkate, merhamete, sevgiye, saygıya muhtaç bir durumdayken, bu durumdan kurtulmanın yolu da sevgi ve rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa'nın bizlere öğrettiği tüm değerleri anlatmak ve yaşamakla mümkün olacaktır. İslam coğrafyası başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşanan olayların temelinde, tüm bu değerlerden uzaklaşmanın nedenleri baş göstermektedir. İnsanlık için kurtuluşun reçetesi, yine sevgi ve rahmet Peygamberi Hazreti Muhammed Mustafa'nın örnek kişiliği ve yaşantısından geçmektedir. Onun hayatını örnek almak, insanlığa bir ışık, bir rehber olmanın yanında, kaybedilen tüm değerleri yeniden tesis etmemeyi beraberinde getirecektir. Mevlid Kandili de tüm bu değerleri yeniden hatırlamamız bakımından son derece önemlidir. Mevlid Kandili'ni bu anlamda çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir diyen Karakul, okunan hatimlerin duasını yapan Kurakul hoca duasında ümmetin selameti, milletimizin birlik ve beraberliğine vurgu yaptı ve Yatsı Namazı kılındı.
Yatsı namazının kılınmasının ardından, Cami İmam-Hatibi Muttalip Arıkan tarafından isteyen cami cemaatına kıldırdığı tesbih namazı ile program sona erdi. Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Muttalip Arıkan ise, böyle mübarek gecelerin yüce Rabbimizin bizlere bir lütfu olduğunu, değerlendirilmesi gerektiğini, ibadet taat kuran ve dualarla söslenmesi gerektiğini ve sünnete ne kadar tabi olduğumuzun sorgulanması gerektiğini dile getirerek, ibadet etmenin hazzını alan ve Mevlid Kandili programında bulunan vatandaşlar camiden güler yüzle memnun bir şekilde ayrıldılar.