Spor salonunda gerekleşen programa AK Parti Konya Milletvekili Prof Dr Cem Zorlu,İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım,Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl,Belediye başkanı Mehmet Mugayıtoğlu ile diğer davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Belediye başkanı Mehmet Mugayıtoğlu “Şiddetin ve nefretin yaygınlaştığı bir dünyada yaşıyoruz. İnanıyorum ki, Mevlana’nın sesine mesajına bu çağda, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Mevlana’nın bu mesajı insanlığadır. İnsanlık, Mevlana’ya ve onun gibi hak yolcularına, ışık kaynaklarına derinden muhtaç olduğunu bu gün artık daha çok hissediyor. farklı dillere ve dinlere farklı kültürlere mensup milyonlarca insan, Mevlana’nın şahsında ve serlerinde insan olmanın anlam ve değerini biraz daha yakından kavramaya çalışıyor.bu toprağın ve insanımızın mayasında ve özünde,sevgili peygamberimizin yolunu izleyen tasavvuf ehlin Allah ve gönül dostlarının manevi mirası vardır.Mevlana’nın tevazuu,irfan ve ilmi bu gün bizlere kurtuluşun yolunu gösteriyor” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Necmettin Nursaçan” Mevlana ve sevgi” konu bir konferans verdi.,

Sevginin en büyük kazanç olduğunu söyleyen Nursaçan “Evrenin mayası sevgi, peygamberlerin mirası sevgi, erenlerin ve evliyaların yolu sevgidir. Yüce Türk Milleti Kültür mirası yönüyle dünyanın en zengin milletidir. Yunus Emreler, Mevlanalar, Ahmet Yeseviler, sevginin öncüleridir.. Mevlana’nın en önemli özelliği insan sevgisini ön planda tutmasıdır. Mevlana’nın gönül ehli ve irfan sahipleri üzerindeki etkisi, onun hem mesajının evrensel niteliğinden, hem de İslamî niteliğinden kaynaklanır. . Onun be etkisi, çevresi ve izleyicileri tarafından sonraki nesillere ve aktarılmış, bu suretle günümüze ulaşmıştır. Sevginin olduğu yerde insana kötülük olmaz.Sevgi her şeyin ilacıdır.Birbirimize sevelim,göreceksiniz hayatımız daha güzel  hale gelecektir.” diye konuştu.

Konya Türk Müziği korsu konseri ve sema gösterinsin ardından katılımcılara eşitli hediyeler verildi.