Açılış konuşmasında Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Uncuoğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi," Mevlana İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü ile öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Programına katılımlarınızdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum.  İyiyi kötüden ayırt etmeyi  o rahmet Peygamberinden öğrendik.Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi insan onuruna yakışan yaşama sanatını bizlere hep o öğretti. 23 yıl süren kısacık peygamberlik hayatında düşman olan toplulukları kardeş yapmış, yüreklere çökmüş kin ve nefretin yerine sevgi ve kardeşlik tohumları ekmiştir. Efendimiz kendisi için istediğini ümmeti içinde istemiş, hayatı boyunca söyledikleri ve yaptıkları uyum içerisinde olmuştur.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Mevlid-i Nebi'nin ana temasını Hz. Peygamber ve aile olarak belirlemiştir. Aile kurmanın, aile içerisinde yaşamanın ve aile kalabilmenin her yaşta insana huzur veren bir nimet olduğunu, ailenin korunmasında kadın ve erkeğin sorumluluklarını yerine getirmesi, yuvayı tehdit eden hata ve kusurları terketmesi gerektiğini" belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Program, Öğrencilerin sergilediği "Sevgili Peygamberim" adlı tiyatro gösterisi, şiirler, Veda Hutbesi oratoryosu ile sona erdi. Öğrencilerin gösterileri izleyicilerden takdir topladı ve öğrenciler izleyiciler tarafından tebrik edildi.