Olağan Genel Kurul toplantısına, Konya Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven, Karapınar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Yaşar Bozu, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abdullah Şehyurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Doğan Yarımoğlu, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Aşıroğlu, Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsmet Çorakçı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, S.S. Karapınar Merkez Sulama Kooperatifleri üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Çoğunluk sağlandı ve Olağan Genel Kurul toplantısına geçildi. Divan Başkanlığına Konya Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Şaban Güven ve divan üyeliklerine Ömer Alp, Mustafa Sağdıç, Doğan Yarımoğlu, Cevat Eke oy birliği ile seçildiler. Atatürk ve Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı hep birlikte okundu.

Açılış Konuşmasını yapan S.S. Karapınar Merkez Sulama Kooperatifi Başkanı İsmet Çorakçı yaptığı konuşmasında şunları söyledi. “ Sayın çok değerli misafirlerimiz ve değerli ortaklarımız, Kooperatifimizin 2017 yılı Olağan Genel Kurul toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yönetim kurulu olarak gayemiz ortaklarımıza eşit davranarak mağdur etmeden zamanında ve en az maliyetle mahsullerini sulamalarını sağlayabilmektir. Bunu yaparken de Kooperatifimizin menfaatlerini Kanun ve Ana Sözleşmemiz doğrultusunda sonuna kadar savunmaktır. Bu prensiplerle hareket eden yönetim kurulumuz ve müdürümüz ile birlikte 2017 yılında hizmetlerimizi gerçekleştirdik diyen Başkan Çorakçı 2017 yılında kooperatifimizin sizlere yapmış olduğu hizmetleri ana başlıklar halinde anlattım. Bu saydığım hizmetleri yaparken burada Kooperatifimiz Müdür ve personellerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”dedi

Gündem maddelerinden Yönetim Kurulu faaliyet Raporu, Blanço, Gelir Tablosu ve Denetim Kurulu Raporları Necmettin Ocakçı tarafından okundu. Söz isteyen olmadığından ve tek tek oylanarak oy birliği ile kabul edildi. Tebliğ gereği Birleşik Genel Kurul yapılmasının görüşülerek ve sürenin tespiti, Yapılacak yardımın görüşülmesi ve miktarının tespiti, ölen ve ortaklık şartlarını kaybeden üyelerin ortaklıktan çıkarılması, 2018-2019-2020 yılı tahmini bütçenin okunması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ödenen ve tahsil edilen faizlerin görüşülmesi ve oylanması, yönetim kurulu huzur hakları ve yollukları ile başkan maaşının tespiti ve yıllık artış oranının tespit edilmesi, birlik temsilciliği için seçim yapılması, yönetim ve denetim kurulu üyelerinin görev sürelerinin tespiti ve seçimi görüşülerek, bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Başkan İsmet Çorakçı, Üyeliklere Abdullah Barutçu, Muhammet Gümüşsoy, Denetim Kurulu Asil Üyeliklerine; Nadi Boztaş, Kamil Gülcü, Hayri Kalkan Genel Kurul tarafından oy birliği ile kabul edilerek seçildiler.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan üyelerden Durmuş Ali Diri, yer altı suları ve obruklar hakkında konuşarak, suya getirilecek olan tahsislerin yapılmaması ve çiftçilerimizin mağdur edilmemesini, binlerce yıl önce ilçemizde oluşan obrukların yer altı sularının çekilmesinden yada sulu tarımda kullanılan sudan kaynaklanmadığını belirterek, S.S. Karapınar Merkez Sulama Kooperatifinin yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, Genel Kurula saygılar sunuyorum.”dedi