Anma Programına; Kaymakam Onur Kökçü, S.Ü. Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, Belediye Başkan V. Osman Arı, Rektör Yrd. Prof.Dr. Hüseyin Kara, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MYO Müdür V. Öğr.Gör. Naim Çağlar Diri, MYO Öğretim Görevlileri, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe J.Komutanı Mustafa Sönmez, Karapınar STK Başkanları, Kurum Amirleri, Merhum MYO Müdürü Durmuş Ali Ceylan’ın aileleri ve yakınları, MYO Öğrencileri ve diğer misafirler katıldı.

Program; MYO Öğrencisi Üzeyir Geven sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan anma programda, Merhum Dr. Durmuş Ali Ceylan’ın özgeçmişinin okunması ve ardından İmam-Hatip Muhammet Özoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Karapınar Aydoğanlar MYO Müdür V. Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi,” Sayın rektörüm, Sayın kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Rektör Yardımcım, Durmuş Ali Ceylan hocamın pek kıymetli ailesi, Karapınar İlçemizin değerli protokol üyelerimiz, kıymetli personelimiz ve öğrencilerimiz hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Durmuş Ali Ceylan hocamı 2015 yılında tanıdık. 2016 yılında da birlikte yönetici olarak çalışmaya başladık. İlk başta Müdür-Akademik personel olarak başlayan ilişkimiz, önce müdür-müdür yardımcısı ve daha sonra da abi kardeş ilişkisine döndü. Görev yaptığım süre içerisinde onun ne kadar işine aşık, vatansever, milliyetçi, imanlı, ibadetine düşkün bir kişi olduğuna hep şahit olduk. Hastalığı süresince de iman ve ibadetinin yanı sıra sabır ve şükrüne, takvasına ve rıza makamına ulaştığına bizzat şahit olduk. Vefat etmeden dört gün gördüğüm hocamla son konuşmalarımız bile okulumuzla ilgili olmuştur. Durmuş Ali hocam, Karapınar MYO huzur getirdi. Akademik personeliyle, idari personeliyle, iş motivasyonu maksimum düzeyde olan, öğrenciye hizmetin HAKKA hizmet olduğunu benimseyen bir personel oluşturmaya çalıştı. Bu kapsamda en çok kullandığı söz ise; Hz. Hadimi Hazretlerinin “Kamil odur ki koya dünyada bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser” sözleriydi. Karapınar MYO her bir köşesinde Durmuş Ali hocamın emeği vardır. Sayın Rektörümüzün destekleri ile hem eski binamızda hem de yeni binamızda onlarca yeni hizmetler yapmıştır diyerek yapılan hizmetleri tek tek anlatan Naim Çağlar Diri, Rabbim yapmış olduğu hizmetleri sadakai cariye olarak kabul etsin ve kıyamete kadar ecrini hocamıza nasip etsin. Arkasından gelenler olarak bizlerde ondan aldığımız bayrağı yere düşürmekten Rabbimize sığınırız. Teşekkür etmem gereken üç grup var, Birinci grup okulumuzun akademik ve idari personelidir, ikinci grup Karapınar Protokolü Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve STK Başkanlarımızdan. Üçüncüsü ise Sayın Rektörümüzdür. Durmuş Ali Hocamızın yapılmasını istediği hem tarlamızda hem de okulumuzda bazı alanlar vardı. 2 hafta önce onların yapılması talimatını bizlere verdi ve Durmuş Ali Hocamın okulla ilgili planladığı işleri de yapmış olacağız. Hepinize teşekkür ediyor, Saygılarımı sunuyorum.”dedi

Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Hüseyin Kara konuşmasında Merhum MYO Müdürü ve Öğr.Gör. Durmuş Ali Ceylan’dan övgü ile söz etti.

Rektör Sayın Mustafa Şahin konuşmasında Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Merhum Durmuş Ali Ceylan’dan övgüyle söz etti ve çok sevilen insan Durmuş Ali hocamız anılmaya devam edecektir.”dedi Konuşmaların ardından Dr. Durmuş Ali Ceylan hocanın müdürlüğü sırasında MYO kazandırılan pikap arazi aracına ve okulun bünyesinde kurulan güneş enerjisi santraline yapmış oldukları katkılardan dolayı, Kaymakam Onur Kökçü, Belediye Başkan V. Osman Arı, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, Konya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Namık Köklüsoy, Karapınar STK Başkanlarından Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Karapınar Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Karapınar Nakliyeciler Kop. Başkanı Ahmet Nuri Emekli, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Esnaf ve Kefalet Koop. Başkanı Abdullah Şenyurt, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Zengin, Karapınar Merkez Sulama Kop. Başkanı İsmet Çorakçı, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’a platekleri Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin tarafından takdim edilerek desteklerinin devamını istedi.

Ayrıca Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Oymak’a, İş adamları Mustafa Hakan Özer ve Gökhan Bulut’a plaketleri Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin tarafından takdim edildi.

Merhum Dr. Durmuş Ali Ceylan bilgisayar laboratuarı açılışı töreni yapıldı.

Helva ikramı ile anma programı sona erdi.