40 bin adet dikilen fideler daha sonra KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı sorumluluğundaki  8 ilimizde de mera ıslahı için kullanılacak.
Mera ıslahında farklı formasyon ve tekniklerin araştırılması noktasında  Kochia prostrata adı verilen Bozkır otu ilk olarak Karapınar'da yetiştirilecek.
Proje  Toprak Su  ve Çölleşme  ile Mücadele Araştırma  Enstitüsü liderliğinde KOP destekleri ile gerçekleştiriliyor.
 Toprak Su  ve Çölleşme  ile Mücadele Araştırma  Enstitüsü Müdür Yardımcısı  Mustafa Bağcı    Mera Islahında Farklı Formasyon ve Tekniklerin Araştırılması isimli  KOP destekli projemiz kapsamında tohum elde edilmesi si amacıyla 40. bin  Kochia prostrata bitkisinin fideden dikimine başladıklarını söyledi.    Bozkır otu bitkisinin tohumluk olarak ilk defa burada  yetiştirilecektir.  Diye Bağcı şunları ifade etti: .
"Bitki 100-150  mm yağış alan  bölgelerde hayatını devam ettirebiliyor. Anavatanı Ortaasaya İran ve Anadolu plan bu bitki kurak ve yarı kurak mera alanlarında hayvanlar için iyi bir hem kaynağıdır. Projedeki amacımız bölgemizin yıllık yağış miktarı 280-320  mm olduğunu düşünürsek  bu düzensiz ve yetersiz yağış aralığında meralarımızın or verir ve kalitesini yükseltmenin yanında meralarımızın rüzgarla oluşan Toprak ve ne kaybını engellemek.. Bu amaçla da  mera alanlarındaki erozyonun önlenmesi  hem de  meradaki  ot verimi ve kalitesini yükseltmek adına bu çalışmayı başlattık. Bu proje Türkiye'de ilk defa yapılan bir proje olması açısından önemlidir.Proje kapsamında KOP illeri   dahilinde  300'er dekarlık alanda mera ıslahını öngörmekteyiz.bu çalışmalar sonucunda elde edilecek  tohumlar  Kasım ayından itibaren mera alanlarına ekilerek mera ıslahı çalışmalarını başlatacağız.KOP illerine dahil olan 8 ilimizde bu çalışmaları yürüteceğiz."