S.S. Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantısı16.06.2019 Pazar günü saat 11.00'de İpekçi Mahallesi 130945. Sk. No:12 Karapınar-KONYA adresinde bulunan Kooperatife ait inşaat alanında yapıldı.
Toplantıya; Bakanlık Temsilcisi olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Yunus Küçükçelebi, Özlem Öztürk Kars, Kooperatif Başkanı Muharrem Güngör ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine kayıtlı üyeler ile yerel basın mensuplarından Mithat Korkusuz, Musa Ceyhan katıldı. Çoğunluğun sağlandığı görülmekle, Divan Başkanlığına Âdem Yarımoğlu, Şeref Çiçek, Cuma Yılmaz oy birliği ile seçildiler. Atatürk ve tüm Şehitlerimiz için Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı hep birlikte okundu.
S.S. Karapınar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güngör yaptığı konuşmasında," Değerli S.S. Karapınar Meke Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, değerli basın mensupları olağan genel kurul toplantımıza hoş geldiniz. 2016 yılı başında kurduğumuz kooperatifimiz sizlerinde bulduğu gibi çok zor ve meşakkatli yollardan geçerek bu günlere geldik. Allahın izniyle inşaatımıza başladık ve inşaatımızın şu anda alt yapı aşamasını 3 de birlik kısmı tamamlandı, kalan kısmı 2020 Nisan ayına kadar tamamlanması planlanmaktadır. Değerli üyelerimiz inşaatımızın bu duruma kadar gelmesi siz üyelerimizin bizlere verdiği destekten kaynaklandığı gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka'ya, Sanayi Bakanlığı yetkililerine ilgi alaka ve desteklerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın üyelerimiz bundan sonra da sizlerin desteklerine daha fazla ihtiyacımız olacaktır. Üyelerimiz bildiğiniz gibi Sanayi Bakanlığımız 2019 yılı yatırım kapsamına hiçbir sanayi kooperatifi almamıştır. Bizde buna dayanarak inşaatımıza başlamış bulunmaktayız. Sanayi Bakanlığında müdürlerimizle görüşülerek inşaatımızı belirli bir seviyeye getirdiğimiz zaman, yatırım kapsamlarına başvuruların tekrar başladığı zaman daha hızlı ve çabuk olacağını belirttiler. İnşaatımızı belirli bir seviyeye getirip tamamladığımız zaman yatırım kapsamına başvurumuzu yapıp, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurumun Sanayi Bakanımız ile görüşmesiyle inşaallah yatırıma gireceğiz. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi
Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu faaliyetler raporu İbrahim Uğur tarafından okundu, görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. Blanço İbrahim Uğur tarafından okundu, görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. İşyeri M2 lerine göre ödenecek olan aidatlar oy birliği ile belirlendi. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ücretlerinin ve yolluklarının belirlenmesi görüşülerek ücret ve yolluklar oy birliği ile belirlendi. Dört yıllığına Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri oy birliği ile seçilerek şu isimlerden oluştu. Yönekim Kurulu Asil Üyeler; Muharrem Göngör, Harun Işıklı, Mehmet Kalkan, Mahmut Küçük, Şenol Altunsoy, Denetim Kurulu Asil Üyeliklere; GünerBarutçu, İslamettin Çetin seçildiler. Dilekler ve Temennilerde Kooperatif üyeleri, Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Güngör ve üyelerine teşekkür edildi ve toplantı sonunda inşaat alanı üyelere gezdirildi. (M.Ceyhan)