Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden görevli gelen Mustafa Erden, Bekir Özen nezaretinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısın da, Divan Başkanlığına Mustafa Oruç, Üyeliklere Ünal Ceyhan, Adem Yarımoğlu oy birliği ile seçildiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Meke Küçük Sanayi Stesi Y.K. Başkanı Muharrem Güngöraçılış konuşmasında,” Meke Küçük Sanayi Kooperatifimizin 2017 yılı Olağan Genel Kurul toplantısına katılımlarınızdan dolayı Siyasi Parti İlçe Başkanlarımız Nadi Tartan’a, Mustafa Yazgan ve Ercan Alp’e, STK Başkan ve Temsilcilerine, misafirlerimize ve Kooperatifimizin tüm üyelerine şahsım ve yönetim kurulu üyelerim adına saygı ve selamlarımı sunuyorum. Değerli misafirlerimiz ve Kıymetli Üyelerimiz, Konya B.Şehir Belediyesi ve Karapınar Belediyesi ortak çalışmaları ile hazırlanan yeni şehir imar planında ilçemiz ipekçi mahallesi sınırlarında olan Sanayi Bölgesi olarak ayrılan alanın Mer’a vasfında olması nedeniyle meşakkatli ve sabırlı süreçten geçtik diyen Güngör, Aldığımız duyumlara göre yakın çevremizdeki komşu ilçeler bu mer’a vasfı değişikliği sürecine 7-8 yıl gibi uzun sürede başaramamışlardır. 2017 Mart ayında müracaat ettiğimiz mera vasfı değişikliğine 9 ay gibi bir kısa sürede Bölge Milletvekillerimiz sayın Halil Etyemez, Sayın Uğur Kaleli, AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Nadi Tartan ve Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın gayret ve çabaları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca mera vasfının kaldırılmasını onaylattık. Değerli üyeler, bu süreç gerçekten çok zor ve meşakkatli geçti. Tabiri yerindeyse Deve’yi İğnenin deliğinden geçirmeyi başardık. Burada Sayın Milletvekillerimize ve Bürokratlarımıza, kısa sürede yetkililere ulaşmamızı sağlayan ve adeta bir köprü vazifesi gören AK Parti Karapınar İlçe Başkanımız Sayın Nadi Tartan’a huzurlarınızda bir kez daha şahsım ve yönetimim adına teşekkür ediyorum. Genel Kurul toplantımıza katılımlarınızdan dolayı şahsım ve yönetim Kurulu Üyelerim adına hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunuyorum” dedi

2017 Olağan Genel Kurul toplantısında 15 maddelik gündem üyeler tarafından tek tek görüşülüp ve ibrası yapılarak oy birliği ile karar altına alındığı görüldü. Meke Küçük Sanayi Stesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurul toplantısı başarılı bir şekilde sona erdi.