Kış Mevsiminde kuraklığın devam ettiği ülkemizde Karapınar sınırları içerisindeki Meke gölü de beklediği yağmurlara kavuşamadı.
Yeraltı suları ile beslenen Meke gölü Kış mevsiminde aldığı yağmur ve Kar yağışı ile birlikte bir nebze suya kavuşuyordu.Ancak beklenilen yağmurların yağmaması  gölü çöle döndürdü...
Yıllardır süren kuraklık ve bilinçsiz tarımsal sulama sonucu yeraltı su seviyesinin sürekli düşmesi nedeniyle göl yıllar önce kurumuştu.
Gölün kuruması ve yağışların olmaması sebebi ile göldeki kirlilikte  su yüzüne çıktı.Gölde çok sayıda şişe, araç lastiği ve ayakkabı göze çarpıyor. ,Göle gelen ziyaretçiler bir zamanlar su dolu olan gölde araçları ile  gezmesi gölün doğal görüntüsünüde bozuyor.
TEMA Vakfı Karapınar Gönüllü sorumlusu Musa Ceyhan Gölün Doğal sit alanı ve Tabiat anıtı olduğunu kaydederek, şunları ifade etti: ,Meke gölünün yağmur beklediğini kaydederek,” Bir zamanlar bu gölde 100 çeşit kuş türü vardı.Ancak göl kuruduğu için bu kuşlar gölü terk etti.Kuraklık,Küresel ısınma ve çok su isteyen bitkilerin ekimi gölü bu hala getirdi.Gölün bu durumundan üzüntü duyuyoruz..Eski yağmur ve kar maalesef yok.masmavi su vardı.İnsanlar yüzerdi.Yerli ve yabancı turistler gelirdi Şimdi hiç birisi gelmiyor.İnsanların gölde gezmesi araçların dolaşması gölün doğal görüntüsünü bozuyor” Dedi.
Gölün  eski haline gelmesini arzu ettiklerini belirten Durmuş Yarımoğlu,” Karapınarlı olarak bu göle stres atmaya ve gezmeye gelinirdi Şimdi çok üzücü bir tablo var karşımızda.Gölün eski halini almasını aruz ediyoruz.Bu senede yağmur ve kar yağmadı.Meke gölü adeta çöl oldu” diye konuştu.