Karapınar Belediyesi sınırları içerisinde bulunan dünya harikası, dünya’nın gözü ve nazar boncuğu olarak adlandırılan ve bu şekilde anılan Meke Krater Gölü her geçen gün kötüye giderek can çekişiyor.

Oluşumu, görüntüsü ve konumu itibariyle dünya harikası bu göl yerli ve yabancı insanların dikkatini çekmekte ve gölü binlerce insan ziyaret etmektedir. Ayrıca bu göl reklam, Televizyon, sinema çekimlerine ev sahipliği yapmış olmasına rağmen yok olmaya doğru adım adım gitmektedir. Gölde eskiden yaşayan kuşlar bile şu anda yaşam alanlarını başka yerlere kaydırarak bize küstüklerinin ispatıdır.

Bu yok oluşa dikkat çekmek isteyen bir gurup doğa ve meke aşığı insan “ Meke Krater Gölü İçin Bas Pedala” demek için hazırlık yapıyor.

Yediden yetmişe, öğretmeninden öğrencisine, esnafından, çiftçisine, amirinden memuruna, şoforundan, nakliyecisine katılması beklenen bu etkinliğin sesinin yetkililerce duyulması amaçlanmaktadır.

Etkinliğin baş mimarlarından Binnur Bilici, İlker Yaylacı, Hediye Yaylacı ve Alper Karakaya’nın verdikleri bilgiye göre ;

 

11 Ağustos Pazar günü saat 16.00’da Selimiye Camii Önünde toplanılacak, toplanan guruba kısa bir açıklama yapılacak, Emniyet yönlendirmesiyle göle doğru hareket, göl alanına ulaştıktan sonra basın bildirisi sunulması, katılımcıların getirdiği suların göle dökülmesi ve ilçeye geri dönüşle sona erecektir.