Öğrencileri evlerinde ziyaret eden İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve eşi Görkem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve SYDV Müdüresi Hatice Soran ile birlikte çalışma masalarını hediye etti.

İlçe Kaymakamı Murat, “ "Masan Bizden, Çalışması Senden" adlı projeyi hayata geçirerek bu kapsamda ilçemizin birçok noktasında dezavantajlı gruplar ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım alabilecek nitelikli olan ailelerimize bu kapsamda çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz ve çocuklarımıza çalışma masa ve sandalyelerini devlet olarak bizler evlerine götürerek kurulumunu yapıyoruz. Bugün de Yeşilyurt mahallesine Belediye Başkanımız ve eşi, ben ve eşim olmak üzere çalışma arkadaşlarımızla hanelerimizi ziyaret ederek öğrenci kardeşlerimize misafir olduk. Hem kendileri ile hasbihal ediyoruz uzaktan eğitim sürecinde neler yapıyorlar eğitim süreci sağlıklı işliyor mu noktasında istişareler yapıyoruz. Hem de bu proje kapsamında çocuklarımıza kendilerinin belki evlerinde sağlıklı çalışma ortamı bulamadıklarından dolayı bizler bu masa ve sandalye kurulumunu yapıp çocuklarımızı sağlıklı bir ortam da derslerinin devam etmesini sağlıyoruz. Hakikaten bu proje ile ilgili çok güzel geri dönüşler alıyoruz ilçemizde. Tek amacımız Karapınar’ın bu zorlu süreçte evde eğitim gören çocuklarımızın daha sağlıklı daha uygun ortamlarda ders çalışabilmelerini sağlamak. Ümit ediyorum ki ilçemiz de bizlerde projelerimizi devam ettirerek çocuklarımıza daha yoğun bir şekilde giderek, velilerimizi daha sık ziyaret ederek eğitimin kalitesini inşallah artıracağız. Bu vesileyle tüm Karapınar’lı Hemşehrilerimize saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açıklamada; “ Uzaktan eğitimin unsurlarından olan Tablet, EBA Destek Noktasından sonra ihtiyaç sahibi ailelerimiz de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından ihtiyaç sahibi kardeşlerimize çalışma masası desteğinde bulunuyoruz. Böylelikle öğrencilerimizi ve ailelerini bire bir ziyaret etmiş oluyoruz” ifadelerine yer verdi.