Kaymakam Ramazan Yıldırım konuşmasında şunları söyledi “ Karapınar’da kurumlar, kuruluşlar, sivil toplum örgütü başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst düzeyde olmasından dolayı çok memnunum. İlçede yasaların uygulanmasını, ilçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdüm ve uyum memnuniyet verici düzeydedir. Kaymakam olarak halkımızın varsa şikayet ve isteklerini dinleyip, istek ve şikayetlerin giderilmesi yolunda gerekli önlemler alınıp, ilgili yerlere iletilmektedir. Toplumumuzda insanlarla iyi iletişim kurabilen, insanlarımızı anlayabilen, yeniliklere açık, yaratıcı ve işlerini planlayabilen ve uygulamaları izleyebilen yönetici ve işadamı kadrosu ile ilçemiz her geçen gün gelişme göstermekte ve adından söz edilen bir ilçe konumuna gelmiştir. Kurum amirlerimizin ve muhtarlarımızın insanlar arasında ayrımcılık yapılmaması, hoşgörülü ve sabırla insanlara hizmet verilmesi başarıyı ve kaliteli hizmeti getirir.

Sivil Toplum Örgütlerini çok önemsiyorum. Çünkü insanlarımızın dilek ve isteklerini çok daha kolay ilgili yerlere iletebilirsiniz. Muhtarlar Derneğinin de güçlü olması ve çeşitli sosyal faaliyetler yapabilirsiniz. 42 Mahalle muhtarının birleştiği bir yerdir. Birlik ve beraberliğinizi koruyarak daha da güçlü hale gelebilirsiniz.”dedi

Kaymakam olarak benim cep telefonumu alın ve gece de gündüz de çevrenizde bir sıkıntı olduğu takdirde arayabilirsiniz diyerek Mahalle Muhtarlarının dilek ve isteklerini dinleyip notlarını aldı ve sorularını cevaplandırdı.

İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan, İlçe Jandarma Komutanı Orhan Özcan, Nüfus Müdürü Ramazan Soytaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tayfun Gökçe, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Hatice Soran, kendi kurumları ile ilgili konuları ve sorunları mahalle muhtarlarına anlattılar ve muhtarların sorularını cevaplandırarak isteklerini dinlediler.

Merkeze bağlı Mahalle Muhtarlarına İlçe Emniyet Müdürü ve İlçe Jandarma Komutanı, çocukların istismar edilmeleri ve suça itilmeleri, kadına karşı işlenen şiddet olayları ve ailenin korunması, çocukların kaçırılması ve cinsel tacize uğramamaları, hayvan hırsızlığı, enerji nakil hatlarında hırsızlık, telefonla dolandırıcılık, yabancı uyruklu işçi çalıştırma, yabancı araçların bildirilmesi, aranan şahısların yakalanmasına güvenlik güçlerine yardımcı olunması, kaçak sontaj kuyusu vurulması, kimlik bildirimi gibi konularda açıklamalarda bulundular.

Mahalle muhtarları yapılan toplantının kendileri için çok faydalı geçtiğini ve bilgilendirilmelerinden dolayı Kaymakam Ramazan Yıldırım başta olmak üzere Kurum amirlerine teşekkür ediyoruz. Dediler.