Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay Konya Şubesi işbirliği ile Konya Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 70 Lise öğrencisi ve 5 öğretmen  ile birlikte  Beyşehir Atabeyi Gençlik ve Eğitim Kampında faaliyetlerde bulundu. 
İlçe Milli Eğitim Müdür İbrahim Önal,Kamp Faaliyeti kapsamında;  öğrencilerimizin doğada daha fazla vakit geçirmelerini sağlayacak yürüyüşler ve spor faaliyetleri yaparak birlikte hareket etme bilinci, kendi kendine yetme becerisi, takım çalışmalarına katılım ve bağımsız hareket yeteneklerini geliştirmesi,ekoloji okuryazarlığı vb. açısından çok faydalı oldu.
Ayrıca gençler zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme eğitimi, sosyal sorumluluk ve gönüllü çalışmalar, etik ve insani değerler eğitimi, doğa ile uyum içinde yaşamak ve grup olarak hareket etmek gibi konularda eğitimler öğrencilerimize büyük katkılar sağlayacaktır. Hafta sonu boyunca birbirinden güzel birçok etkinliğe katılan öğrencilerimiz unutulmayacakları anılar biriktirdi. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız" dedi
Kampa katılan liseli gençler, gündüz birbirinden eğlenceli aktivitelere katılarak     güzel saatler yaşadılar.