Çetmi, Apak, Reşadiye mezarlıklarına akın eden vatandaşlar, yakınlarının eş ve dostlarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim ve yasini şerifler okuyarak çeşitli dualar ettiler ve mezarların başındaki ağaçları ve çiçekleri suladılar ve mezar üzerindeki zararlı otları temizlediler.
Yakınlarının, eş ve dostlarının yokluğunu diğer günlerde olduğu gibi özellikle bayram günlerinde de hissettiklerini söyleyen vatandaşlar, Bayramlarda Arife gününden itibaren ve bayram namazı çıkışı ilk işimiz vefat eden yakınlarımızın, eş ve dostlarımızın mezarlarını ziyaret ettikten sonra, kurbanlarımızı kestikten sonra bayram kutlamalarına devam ediyoruz. Vefat eden yakınlarımızın, eş ve dostlarımızın yokluklarını her zaman hissediyoruz. Bizlere düşen görev vefat edenlerimize dualar etmektir. Kurban Bayramında ise büyüklerimizi, konu komşularımızı ve akrabalarımızı ziyaret ederek bayramlarını tebrik ediyoruz. Evimize gelen misafirlerimize çeşitli ikramlarda bulunup, bayram gezen çocukları sevindiriyoruz. Her günümüz bayram olsun dediler.
Vatandaşlarımız, mezarlıklarda ki şehitlerimizi de unutmadılar ve şehitlerimizin mezarlarını da ziyaret ederek kabri başında Kur'an-ı Kerim ve Yasini Şerif okuyarak dualar ettikleri görüldü.