Kurban Bayramı'nda 7/24 saat esasına göre uygulanacak tedbirler kapsamında trafik denetimleri İçişleri Bakanlığı'nın 81 İl Valiliklerine gönderdiği talimat ile Kurban Bayramı süresince yeni tip Covid-19 Koronavirüs salgınının önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirlere uygun olarak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla 7/24 saat esasına ve yoğun trafik tedbirleri planına göre çeşitli ana yol güzergâhlarında çok sıkı bir şekilde trafik denetim ve kontrollerin yapıldığı görüldü.
Trafik ekiplerince çeşitli yol güzergâhlarında Trafik denetim ve kontrollerinde GBT sorgusu, maske, emniyet kemeri, araçlar ve sürücüler üzerinde denetimler ile sıkı bir şekilde trafik ve Covid-19 Yeni Koronavirüs tedbirleri ve kontroller uygulandı.
Kurban Bayramı nedeniyle yapılan trafik ve koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetim ve kontrollerden Sürücüler ve vatandaşlar memnun olduklarını,  7/24 saat bizlerin can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından yapılan bu denetimleri çok yerinde buluyor ve takdir ediyoruz. Allahım Devletimize, Milletimize zeval vermesin"dediler