Konya-Karapınar İlçemizde okulların tatile girmesiyle birlikte İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan yaz Kur’an kurslarına ilgi büyük oldu. Yeşilpınar Gazetesi olarak Reşadiye Mahallesinde bulunan Reşadiye Camisinde yaz kur’an kursunu ziyaret ederek camii İmam-Hatip Musa Kazım Mutlusoy ve çocuklarımızla konuştuk.

Camii İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy 40 öğrencinin kursa katıldığını ve öğrencilerimize dini bilgilerini istekli bir şekilde öğrenmekte olduklarını ve onları motive etmek için her gün kek ve meyve suyu ikram ettiği, Ayrıca 40 öğrencimize hayırsever vatandaşlarımızdan Mustafa Aldanmaz tarafından öğrencilerin bedenlerine uygun olacak şekilde Karapınar bulteks giyim mağazası 5. Şubesinden aldığı tişörtleri hediye ederek çocuklarımızı sevindirdi. Camii İmam-Hatibi Musa Kazım Mutlusoy ayrıca çocuklarımızın kursa ilgi ve alakasını artırmak için ikram olarak kurs sonunda birinciye çeyrek altın, ikinciye kol saati, üçüncüye elbise verileceğini söyledi. Çocuklar da kurstan ve hocalarından çok memnun olduklarını, kursta yeni bilgiler öğrenmekten dolayı mutlu olduklarını söylediler. 
Kur’an eğitiminde yaş sınırlamasının kalkmasıyla birlikte her yaştan kız ve erkek çocuklar, Karapınar Müftülüğü bünyesinde açılan yaz Kur’an kurslarına akın etti. Kurslarda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan yaz kursları müfredatına göre eğitim veriliyor. Yaz Kur’an kurslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, “Yaz Kur’an kursları, çocuklarımızın ve gençlerimizin hem tatil yapmalarına hem de dini inanç ve ibadet esaslarının yanında ahlaki prensipleri kavrayıp yaşamalarına fırsat veren kurslardır. 18 Haziran 20 Ağustos 2012 tarihleri arasında devam edecek olan yaz dönemi kur’an kurslarında, günde üç saat olmak üzere camilerin ve Kur’an Kurslarını İmam-hatipleri ve hocaları tarafından Kur’an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilmektedir. Bu da bir öğrencinin bir eğitim-öğretim döneminde aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin bir kaç katına tekabül etmektedir. Yaz Kur’an kursları, geleceğimizin erdemli toplumunu oluşturmada ve gençlerimizi yanlış alışkanlıklardan korumada faydası büyük bir öneme sahiptir. Artık hiçbir çocuğumuza camiye veya kursa geldiğinde yaşı ve eğitim durumu sorulmayacak, her yaş ve eğitim seviyesinden öğrenci kabul edilebilecektir. Bu nedenle bütün çocuklarımızı ve gençlerimizi kendilerine en yakın cami veya Kur’an kursuna bekliyoruz. Anne ve babaların da bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu bizimle paylaşmalarını talep ediyoruz. Bu vesileyle gerçekleşecek kurslar, çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma ile birlikte bazı sure ve ayetleri mealleriyle birlikte öğrenmelerine, dinimizin inanç, ibadet ve ahlak esasları ile Peygamberimizin hayatını genel manada öğrenmelerine, değişik sportif ve kültürel etkinliklerle kurslarda geçirdikleri zamanları neşeli ve kaliteli bir şekilde yaşamalarına, güzel dostluk ve arkadaşlıklar edinmelerine imkân verecek şekilde gerçekleşecektir.  Ayrıca ilçe imkânları çerçevesinde sportif etkinliklere de yer verilerek, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu kurslara istek ve heyecanla katılımları sağlanacaktır. Bu vesileyle yaz Kur’an kurslarının verimli geçmesini ve öğrencilerimizin başarılı olmalarını diler, ilgi gösteren anne ve babalara da teşekkür ederim” dedi.