Sözen açıklamasında,” Ülkemizde vergi gelirlerinin önemli bir bölümünün toplandığı sektörlerin başında gelen akaryakıt sektörünün birçok sorunu bulunmakla birlikte özellikle son günlerde kaçak akaryakıtın ilçe sınırlarına kadar dayandığı konusunda üyelerimizden şikâyetler aldık.
Yalnızca ilçemiz yol güzergahı kullanılarak Hatay ve civarına motorin almak için giden 2 tonluk yakıt deposuna sahip araç sayısı (dorsesiz, şase) 1 günde 600 adede ulaşmıştır. Burada devletin yıllık vergi kaybı 1.2 milyar tl’dir.
Ayrıca Sektör temsilcileri halihazırda, 10 numara yağ kullanımı, düşük kar marjları, haksız rekabet, EPDK’nın her akaryakıt istasyonuna bir mühendis bulundurması, TSE nezdinde karşılaşılan sorunlarla mücadele ederek ekstra maddi giderlerle karşı karşıya kalmaktadırlar. 
Tüketicilerimizin bu dışardan gelip ne olduğu belli olmayan akaryakıtı kullanmamalarını, ileride araçlarında daha büyük sıkıntılarla karşılaşabileceklerini de belirtmek isterim.
İşin hilesine kaçmayan dürüst sektör temsilcilerinin ve üyelerimizin,  daha fazla zarara uğramaması, sektörün yara almaması, Devlet’in vergi kaybı yaşamaması için gereken tedbirlerin hızla alınması, denetimlerin artırılması ve kaçak akaryakıt ticaretinin sona erdirilmesi konularında ilgili kurum ve kuruluşlara başvuruda bulunulmuştur. Dedi