Kamu kurumlarında, asılsız paylaşımlarda bulunan bu kişiler tarafından art niyetli haberler yapıldığı kanaati oluşmuştur.

Görüştüğümüz kurum yetkilileri, son zamanlarda yapılan bazı haberlerin, başta kolluk kuvvetleri olmak üzere sağlık personelleri ile diğer personelleri yıpratmak amacıyla yapıldığını, kurumların mücadele azmini kırmayı, vatandaşlar ile kurumları karşı karşıya getirmeyi hedeflediğini düşünmektedirler.

Türkiye’nin tarım üretimine büyük katkılar sunan, hayvancılık faaliyetlerinde bir marka haline gelen Karapınar’da başta kolluk kuvvetleri olmak üzere tüm kamu kurumlarının, yerel yönetim birimlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların ve tüm vatandaşların, üst düzey diyalog ve eşgüdüm içinde korona virüs ile mücadeleye devam ettiği yetkililerce açıklanmaktadır.

Karapınar’da tarım ve hayvancılık faaliyetleri başta olmak üzere ekonomik faaliyetlerin maksimum düzeyde devam edebilmesi ve aynı zamanda pandemi ile mücadele önlemlerinin uygulanması üst düzeyde bir dikkat, özen ve denge gerektirmekte ve kurumlarımızın ve vatandaşlarımızın gayreti ile bu denge ve mücadele en etkin düzeyde ve başarıyla yürütülmektedir.

Sağlık yetkilileri; şu an itibariyle, Sağlık Bakanlığının istatistikleri, Karapınar Devlet Hastanesi ve Karapınar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün kapasitesi ve faaliyetleri dikkate alındığında Karapınar’da korku ve panik yapmayı gerektirecek herhangi bir husus bulunmadığı değerlendirmektedir.

Korona virüs ile mücadelede yer alan kurumların isteği, Karapınarlı vatandaşların panik

yapmadan başta Konya il Hıfzı Sıhha Kurulu ve İl Pandemi Kurulu olmak üzere devletin

aldığı tüm tedbirlere uymaya devam etmesi ve rehavete düşmeden azimle ve sabırla şu ana kadar gösterdikleri dikkat ve özeni devam ettirmesidir.

Kamu kurumlarımızın yetkilileri, Kıymetli Karapınarlı Vatandaşların devletimizce alınan tedbirlere uymada gösterdiği özen ve hassasiyet sebebiyle teşekkür ederken, Karapınarlı kardeşlerimizden, vatandaşlarımız ile kolluk kuvvetlerimiz başta olmak üzere kurumlarımızı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan art niyetli haberlere ve haberleri yapan art niyetli kişilere itibar etmemelerini rica etmektedir.

Biz de Yeşilpınar Gazetesi olarak, vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan ve esneklik göstermeden korona virüs ile ilgili alınan tüm tedbirlere uymaları halinde çok yakın bir zamanda normale döneceğimizi  düşünüyor, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı ile birlikte çifte bayram yaşayacağımıza inanıyoruz.