Gazeteci Değişim Programı çerçevesinde Van’a gelen Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir,  Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Konya Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Cemil Paslı, Diyarbakır Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Melik Akaslan ve yaklaşık 30 Konyalı gazeteci, VGC Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bekleyen ve yönetimi ile bir araya geldi.

Konya gazeteciler İlk Günü  sahil kenarında Gevaş Ve Edremit ilçelerini gezdi. Tekne turu ile Göl içerisndeki Akdamar Kilisesini gezen Konya’lı gazeteciler  daha sonra Van gölünde yüzme keyfini yaşadılar.

İkinci gün ise Van’a bağlı meşhur Muradiye Şelalesini gezdiler. Terör sebebi ile ziyaretçilerin ilgi göstermediği şelalede bol bol fotoğraf çekildi. Grup daha sonra karayolu ile Bitlis’in Adilcevaz ve Ahlat ilçelerine ulaştı.

Ahlat’da ilk olarak ilçenin yöresel el sanatlarından olan baston atölyesi ziyaret edildi. Baston ustası Refa Gökbulak’tan Ahlat bastonları hakkında bilgi alan gazeteciler, Ahlat bastonlarındaki işleme ve motiflerin görsel güzelliğini oldukça beğendi. Burada bol bol fotoğraf çeken gazeteciler, daha sonra ilçenin Harabeşehir Mahallesi’nde bulunan Mağara Evleri ile Bayındır Köprüsü ve Şelalesi’ni gezdi. İlçenin tarihi ve doğal güzellikleri karşısında hayranlıklarını gizleyemeyen gazeteciler, gittikleri her mekanda hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra dünyadaki iki örnekten biri olan Emir Bayındır Kümbeti’ni gezen Konyalı ve Vanlı gazeteciler, buradan Anadolu’nun Orhun Abideleri olarak nitelendirilen Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret edildi. Gazetecilere Ahlat ziyaretlerinde, ilçedeki bazı yerel ve ulusal basın temsilcileri, Bitlisli gazeteciler ile profesyonel kokartlı rehber Emin Toktaş eşlik etti.

 Üçüncü gün ise tarihi Van kalesi ile Yüzüncü yıl üniversitesi ziyaret edildi. Burada Van kedi evini gezen gazeteciler Van kedilerinin üremesi ve korunması yönündeki çalışmalara şahitlik ettiler.

Programa gazetemiz muhabiri davetli olarak katıldı.