25 Mayıs 2013 Cumartesi günü saat 10.00- 13.00 arasında Meram Yeni yol Konakları Sosyal Tesisleri, Yeni Meram Cd. No:43 Meram- KONYA adresinde düzenlenen " Daha yeşil bir gelecek için; Yüreklerdeki Toprak, Yaprak ve Bayrak Sevgisiyle buluşan yaklaşık 300'e yakın TEMA Vakfına gönül veren aileler dayanışma kahvaltısında bir araya gelip birbirleriyle fikir alışverişi yaparak hasret giderdiler. Dayanışma kahvaltısında buluşan TEMA Vakfı'na gönül veren topluluğa Cengiz Topel İlköğretim Okulu Öğrencilerinden bir gurup, Öğretmen Sıdıka Uğur yönetiminde birbirinden güzel TEMA Marşlarını söylediler.
TEMA Vakfı İl Temsilcisi Osman Ermişler yaptığı konuşmasında " TEMA Vakfına gönlünü vererek, Daha yeşil bir gelecek için; Yüreğinizdeki Toprak, Yaprak ve Bayrak sevgisiyle dayanışma kahvaltımıza ailecek katılarak aramızda olmanızdan dolayı onur duyduk.
TEMA Vakfı olarak çevremizi ve güzel dünyamızı tehdit eden sorunların, aslında bizleri ve siz gelecek nesilleri tehdit ettiği her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır. Çevre istediğimiz gibi kullanacağımız ve kirleteceğimiz bir nesne değildir. Aksine bizlere sunulmuş bir emanettir. Gelecek nesillere kirletmeden, tahrip etmeden, daha temiz, daha yeşil, toprakları, meraları verimli, suyu kirlenmemiş bir şekilde aktaracağımız emanetleri gözümüz gibi korumalıyız. Diyen Ermişler, Unutmayalım ki; çevre ancak sevgi, şefkat ve içtenlikle sahip çıkmakla korunur. Daha güzel bir dünya, daha yeşil bir Türkiye, daha temiz bir çevre, barış ve huzurun hâkim olduğu bir dünya için el ele vermek zorundayız
Tüm gençlerimize ve özellikle öğrencilerimize, minik TEMA'cılarımıza çevre bilincini oluşturmak, onların çevrelerine karşı daha duyarlı bireyler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ve böylece okullarının içerisinde ve yaşadıkları bölgelerde çevre kirliliğinin önlenmesinde ve oluşan her türlü çevre sorununun ortadan kaldırılmasında düşünen, sorgulayan, hesap soran, aynı zamanda çevrenin iyileştirilmesi için aktif çaba sarf eden bir gençlik oluşturmak amacımızdır. Toplumsal barış toprak ve suyumuzdan gelecektir. " Topraklarımız bize atalarımızdan miras kalmadı, biz onları çocuklarımızdan ödünç aldık." Kızılderili atasözü
"Eğer bir yıllık refah istiyorsanız mısır dikin, eğer on yıllık refah istiyorsanız ağaç dikin, eğer yüz yıllık refah istiyorsanız insanları eğitin." Çin atasözü.
Doğa dostu bir nesil için çocuklarınızla birlikte Minik TEMA'lı olun, doğanın korunmasına katkıda bulunun, Konya İl Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu kahvaltı toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ay ayrı teşekkür ediyorum"dedi 
TEMA Vakfı Dayanışma Kahvaltısında buluşanlar bir araya gelerek hatıra fotoğrafı çektirerek, doğaya ve çevreye daha fazla hizmet edeceklerine dair birlikte söz verdiler.
Karapınar TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu olarak bu tür toplantıların çok yararlı olmasından dolayı Konya İl Temsilciliği ve çalışma arkadaşlarına böyle güzel bir organizasyonu yapmalarından dolayı şükranlarımı sunarken ayrıca çevre il ve ilçelerden gelerek dayanışma kahvaltısına katılan TEMA Vakfına gönül veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum.