TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan ve Konya’da ikamet eden Karapınar’lı emekli öğretmen Mehmet Halıcı’nın da eşlik ettiği gezide, ilçeye gelen gruba ilçenin tarihi, turistik ve doğal güzellikleri gezdirilerek Karapınar ile ilgili geniş bilgiler verildi.

Karapınar’a gelen gruba Meke Gölü, Acıgöl, Çıralı Gölü, Obruklar ve şehir merkezi gezdirildi. Ziyaretçilerin çoğunluğunun değişik meslek dallarından emekli olup ta fotoğraf sanatı ile uğraşan katılımcıların da bulunduğu grup içerisindeki kişiler bol bol gezdiği yerlerde fotoğraflar çekerek ilçenin tanıtımına katkı vereceklerini belirttiler.

Konya Tanıtım Elçileri Derneği Başkanı İsmail Topaloğlu, Karapınar’ı her geçen gün her alanda gelişmekte olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu, halkının misafirperverliğinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

İlçeye gelen grup 100. Yıl Kurtay tesislerinde öğle yemeği yedikten sonra ekipte bulunan saz ve söz sanatçıları Bayram Kabadayı ve İbrahim Demirtaş bol bol Konya ve diğer yörelere ait şarkı ve türküler söylediler,  Ayrıca Emekli Öğretmen Şair-Yazar Hasan Karaca katılımcılara şiirler söyleyerek gruba hoşça vakit geçirttiler.

Grupta bulunan Yeryüzü Meleklerini Koruma Derneği Başkanı Fatma Menekşe ve İlahiyatçı Şair ve Yazar Galip Ayata ve diğer katılımcılar, Karapınar’ı gezip görmekten dolayı gruptaki bütün arkadaşlarımızın çok memnun olduklarını söylemek istiyoruz İlçedeki tarihi ve doğal güzellikleri çok beğendiklerini, bol bol fotoğraf çektiklerini ve bizlere bu fırsatı sağlayan Konya Tanıtım Elçileri Dernek Başkanı İsmail Topaloğlu’na ve bizlere mihmandarlık yapan Musa Ceyhan ve Mehmet Halıcı’ya teşekkür ediyoruz. Ayrıca Karapınar’ın tarihi ve doğal güzelliklerini herkesin gezip görmesini tavsiye ediyoruz”dediler

Karapınar’ı gezip görme imkanı bulan grup, ilçeden çok memnun ayrıldılar.