Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcisi Çevre Y.Müh. Fatih Selimoğlu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Hasan Küçükaydın ile Makine Müh. Cengiz Ayçiçek, Ege Makine ve Elektrik Üretim San.A.Ş. Proje Koordinatörü Mehmet Beyaz, Odak Madencilikten Endüstri Müh. Koray Özgür ve 50 kişiye yakın Karapınar’lı vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Kömür Ocağı Projesi ile ilgili olarak katılımcılara slâyt eşliğinde bilgiler verildi. Kömür Ocağı projesi ile ilgili olarak Karapınar’lı ve Samuk Yaylası sakinlerinden Mustafa Verim, Ayhan Cihanoğlu, Murat Mavi, Vehbi Güngör, Mehmet İnci, Namık İnci, Yusuf Cihanoğlu, Muhammet Kalkan, Muhammet Koçaker, Yubuf Gülcan, Cafer Koçaker, Şahin Babacan, Ülmen Babacan, Yaşar Kutlu, Musa Ceyhan ve diğer katılımcılar, ilçenin tek gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bu nedenle de bölgede açık kömür ocağı ve termik santral kurulmasının ilçe ekonomisinin can damarı olan alanlara ve halka zarar vereceğini söyleyerek bu projeye karşı olduklarını dile getirdiler.

Toplantıya Başkanlık eden Şube Müdürü Hasan Küçükaydın, tutanağa geçirilen bu konuşmaların Bakanlık’ta değerlendirileceğini söyledi.