KOMEK Karapınar'da Hasta Kabul branşında verilen bilgisayar eğitimi, hastane otomosyon sistemleri, terminoloji bilgileri gibi  öğrendikleri konuları uygulamak için Karapınar Devlet Hastahanesine giden kusiyerler, hastanedeki ilgili bölümlerde çalışmalar yaptılar. 
 Karapınar Devlet Hastahanesine giden kursiyerler öncelikle Karapınar Devlet Hastahanesi Başhekimi  Hüseyin Babur'dan hastane ve hastanedeki hasta kabulü ile ilgili bilgiler aldılar. Daha sonra Acil Servisi ve hastane girişinde bulunan hasta kabul bölümlerinde giriş sistemlerini kullanarak hasta kabulü yaptılar. 
KOMEK Karapınar Hasta Kabul branşı öğretmeni Sağlık ve Aneztezi Teknikeri Ahmet Ersoy, ''2016 yılıyla açılan şehir hastahanelerinin yapımı 2017-2018 yılları arasında da Türkiye genelinde artırılacak. Konya'da da ileriki zamanlarda açılacak olan yeni şehir hastahanesinde hasta kabul işlemleri bilgisayar personeli alıncağını basından takip etmekteyiz. KOMEK tarafından kursiyerlere verilen bu sertifikalar önem arzetmektedir. Hasta Kabulu branşı için açtığımız kurslar yoğun ilgiyle karşılandı. Kursa katılanlar içinde yeni bir iş alanının olması sağlandı'' dedi.