Köklüsoy açıklamasında terörün büyük bir insanlık suçu olduğunu dile getirerek: Ülkemiz ekonomik, sosyal ve siyasal alanda büyük bir gelişim içerisinde. Türkiye'nin, bölgesine örnek ve model olacak kadar kısa süre içerisinde gösterdiği bu gelişimi ve bunu sağlayan istikrarı bozmaya çalışan dahili ve harici şer odaklarının faaliyetlerini arttırdığını üzülerek görmekteyiz. Menfur emellerine ulaşamayacaklarını bildikleri halde devam ettirdikleri terör maalesef hepimize acılar yaşatmıştır, yaşatmaktadır. Köklü bir geleneğe sahip Türkiye Cumhuriyeti şehit kanlarıyla kurulmuştur. Uğruna yine şehit kanı dökülerek ayakta durmaktadır ve duracaktır. Türkiye Cumhuriyeti bu şer odaklarını bertaraf edecek gücünü kullanarak yaşanan bu acılara son verecektir. İnanıyorum ki her türlü uluslar arası oyuna rağmen terörün bittiğine hep birlikte şahit olacağız.” dedi.  
Terör örgütünün, Uluslar arası taşeronluk yaparak, gerçek niyet ve kimliğini ortaya koyduğunu belirten Köklüsoy, bölücü örgütün haklarını savunduğu söylediği insanlar da dahil, çocuk, yaşlı, kadın, asker, polis, öğretmen, işçi, memur demeden herkesi hedef alan uluslar arası taşeron bir cinayet şebekesi haline geldiğini belirtti. Köklüsoy “Bölücü örgüt, atılan her demokratik adıma, ulaştırılan her hizmete, yapılan her yatırıma, cevabını terör olarak vererek gerçek niyetini göstererek, demokrasinin ve kalkınmanın önündeki en büyük engel olduğunu göstermiştir ”dedi.
Karapınar Hem Hüzünlü Hem Gururlu
Bu menfur saldırılarda birçok vatan evladının şehit, birçoğunun da gazi olduğunu ifade eden Köklüsoy,“Geçtiğimiz hafta Karapınar iki evladını daha Piyade Uzman Çavuş İlhan Akkoç ve Piyade Çavuş Ramazan Emre Ala’yı bu vatan uğruna şehit vermiştir. Şehitlerimiz Karapınar’ın hüznü, aynı zamanda da gururu olmuşlardır. Bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, bizlerin değeri gazilerimize acil şifalar diliyor, ailelerine, Karapınar halkına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve halkımıza sabır diliyorum” dedi