Açılışa İlçe Kaymakamı Ramazan Yıldırım, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ali Ayhan Kızıl, Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Meydan,İlçe Müftüsü Hüseyin Gün Siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Sunuculuğu Nuri Osmaniye Camii İmam-Hatipi Metin Düzenli tarafından yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Fettahlı Camii İmam Hatibi Regaip Dinç tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı ve Cumhuriyet Mh. Kız Kur’an Kursu ve Cami Yaptırma Yaşatma Dernek Başkanı Cevat Eke, Davetimize icabetinizden dolayı bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Mahallemizin ihtiyacı göz önüne alınarak Cumhuriyet Mahallesi Kız Kur’an kursunu yapmak için Dernek Yönetimimizce 2009 yılında karar aldık. Bu yapılacak kız kur’an Kursuna arsayı Rahmetli Ömer Karadeniz varisleri bağışladı. Bir bölümünü de Karapınar Belediyesinden cüzi bir bedelle satın aldık. 2010 yılının 2 Haziranın da gerekli plan projesini tamamlattırarak kursun temelini attık. 2011 yılının 30 Kasımın’da yaz kurslarını açmada başarılı olduk. Kurs binasının temelinden bu güne kadar her safhasında İlçe Müftülüğümüzle istişareli çalıştık. İlçe Müftümüz maddi ve manevi destekleriyle hep yanımızda oldular. Huzurunuzda kendilerine teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Bu inşaatımızın plan, proje ve İmar İşlerinde Sayın Belediye Başkanımız maddi ve manevi yardımları ile hep yanımızda oldu. Kendilerine ve emeği geçen Belediyemizin Daire Müdürlerine teşekkür ederken, bu inşaat sürecinde aşamadığımız zorluklarda hep bize destek olan Kaymakamımız Ramazan Yıldırım’a şükranlarımı sunuyorum diyen Eke, Kursun temelinden bugüne kadar çalışmalarımızda gece gündüz birlikte olduğumuz Dernek Yönetimimizdeki Yaşar Zengin, İbrahim Küçük, Mehmet Yentürk ve İrfan Yalçınöz’e, binanın tamamlanmasında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever Karapınar’lı hemşehrilerime ve diğer vatandaşlarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kursun bütün ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kursumuz iki kat üzere inşa edildi. Zemin kat şu an içerisinde bulunduğunuz 500 kişilik toplantı salonu ve üzerinde ikinci katda idari odalar ve 30 kişi kapasiteli 4 sınıf, kursumuz ise 120 kişi kapasitelidir. Isıtma sistemi kaloriferli olarak kurs binasını hazır hale getirip İlçe Müftülüğümüze kullanma hakkını devrettik. Esas bundan sonra işin ağır tarafı kaliteli bir eğitimin sürdürülmesi İlçe Müftülüğümüzün gayretli çalışmaları sayesinde olacaktır. Yarın anne babalarımız kendi çocuklarından şikayet etmek istemiyorlarsa önce çocuklarının dini eğitimini almaları için buraya göndermeleri ve bu kursa destek olmalarını arzu ediyorum. Kursumuzun daha eksiklikleri var örneğin bahçe duvarı, bahçe kapıları, çevre düzenlemesi gibi hepsi programımızda Allah imkân verdikçe tamamlayacağız inşallah. Bu yapılmış olan Kız Kur’an kursu binası mahallemizin bir eksikliğini gidermiş oldu. Allah imkân verdiği müddetçe bir eksikliğini hissettiğimiz cami inşaatını da yapıp halkımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Burada kıymetli vakitlerinizi ayırıp Kız Kur’an Kursu binamızın açılışına teşrif etmenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunarken, kursumuzun hayırlı hizmetlere vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum”dedi

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün’ün teşekkür konuşmasının ardından,

İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, insanın kendisini Kuran’a göre yetiştirmelidir. Bunu yaparken de bu kursların önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlarımız dinini ve eğitimlerini mutlaka öğrenmelidir. Günümüzde manevi değerler çok büyük önem arz etmektedir. Bu kurslarda yetişecek çocuklarımızın gelecek yıllarda ailesine, çevresine, ülkesine, milletine faydalı,dürüst ve ahlaklı birer fert olmalarını sağlayacaktır. Bir dinin devamı ve yaşanması o dinin mensuplarının kuracakları sosyal müesseselerle ve eğitim kurumları ile mümkündür. Türkiye en çok Kuran kursu, İmam hatip okulu ve İlahiyat Fakültesi, kuran kursları olan bir Müslüman ülkesidir. Bundan güzel bir mutluluk olabilir mi? Vatandaş olarak bunların yaşatılması için destek vermeye devam etmeliyiz” dedi.

Daha sonra Kursun yapılmasındaki emeklerinden dolayı Cumhuriyet mahallesi muhtarı ve Dernek Başkanı Cevat Eke’ye İlçe Kaymakamı ve İl Müftüsü Şükrü Özbuğday tarafından teşekkür plaket verildi.

Cumhuriyet Mahallesi Kız Kuran Kursu binasının, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Daha sonra katılımcılara