Bilgi yarışmasını İlçe Müftüsü Hüseyin Gün, Din görevlileri, kurs hocaları, Kız Kur’an Kursu ve Yaz Kur’an Kursunda okuyan kız öğrenciler izlediler.

Bilgi yarışmasına Zafer Kız Kur’an Kursu, Gazi Osman Paşa Kız Kur’an Kursu, İpekçi Kız Kur’an Kursu ve Fettahlı Cami Kız Kur’an Kursu’nun kız öğrencileri üçer kişi ile temsil ettiler.

İlçe Merkezindeki 12 Kız Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan ön eleme yarışmasında dört Kız Kur’an kursunun finale kaldığı ve finale kalan Zafer, Gazi Osman Paşa, İpekçi ve Fettahlı Kız Kur’an kurslarını üçer kişilik kız öğrenci ile temsil ettiler.

Yarışmanın Jüri üyeliğini Alime Tezcan, Selver Damkacı, Tülay Karakuş yaptı. Bilgi yarışmasında görevli Hasan Kanlı tarafından bütün sorular çok dikkatli ve anlaşılır bir şekilde okunmak suretiyle yarışmacılara 25 soru yöneltildi. 25 soru sonunda Gazi Osman Paşa Kız Kur’an Kursu elendi geriye kalan Zafer, İpekçi ve Fettahlı Kız Kur’an Kursları olmak üzere 3 kız Kur’an Kursu ile yarışmaya devam edildi. 10 yedek sorularında sorulmasıyla Birinciliği Fettahlı Camii Kız Kur’an Kursu öğrencileri, İkinciliği İpekçi Kız Kur’an Kursu öğrencileri, Üçüncülüğü Zafer Kız Kur’an kursu öğrencileri elde etmiş oldular.

İlçe Müftüsü Hüseyin Gün bilgi yarışmasının sonunda bilgi yarışmasına katılan öğrencileri tek tek tebrik ederek birinciliği elde eden üç öğrenciye 100’er TL, İkinciliği elde eden üç öğrenciye 75’ şer TL, Üçüncülüğü elde eden üç öğrenciye 50’şer TL, Dördüncülüğü elde eden üç öğrenciye kitap hediye etmesinin ardından yaptığı konuşmasında şunları söyledi “ İlçe merkezimizde faaliyet gösteren 12 Kız Kur’an Kursumuz öğrencileri arasında yapılan ön eleme yarışmasında şimdiki yarışmaya katılan dört kız kuran kursumuzun finale kaldığıktan sonra bugün yaptığımız bilgi yarışması ile Birinciliği Fettahlı Cami Kız Kur’an Kursu, İkinciliği İpekçi Kız Kur’an Kursu, Üçüncülüğü Zafer Kız Kur’an Kursu, dördüncülüğü ise Gazi Osman Paşa Kız Kur’an Kursu Öğrencileri dereceye girdiler diyen Müftü Gün, Bu yarışmada amaç öğrencilerimizin temel dini bilgiler noktasında seviyelerini ölçmek ve yaz Kur’an kurslarımızın genel bir durumunu görmek amacıyla yapıldığını, çok çekişmeli ve seviyeli, zevkli bir yarışma olduğunu, derecelendirmeyi ancak 25 sorudan sonra sorulan 10 yedek sorularla ancak derecelendirme yapılabildi. Buradan da anlıyoruz ki yaz kur’an kurslarımız çok verimli ve öğrenciler açısından da çok faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Bütün yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerimizi, öğrencilerimizin velilerini, öğrencilerimizi dini bilgiler konusunda yetiştiren hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi