Son yıllarda Karapınarda İHL mezunlarınca bir eksiklik olarak dile getirilen mezunlar derneğinin olmaması bu mecrada bazı mezunların gayret içine girmesine sebeb olmuştur.

2016 yılında yapılan görüşmeler doğrultusunda oluşan konsensus sonucunda 7 kişilik Dernek kurucuları tarafından  Derneğin kuruluş başvurusu 20/12/2016 tarihinde Karapınar Kaymakamlığına yapılmıştır. 2017 Ocak ayında başlayan süreç  19 Mayıs 2017 tarihinde hemen her dönem mezunlarının katılımıyla “Karapınar İmam Hatipliler Derneği”  ilk Genel Kurul Toplantısını yaparak tamamlanmıştır.  Yapılan Genel Kurulda yönetim ve Denetim organlarının seçimi yapılmış olup Adem DİLEK, Muhammet Ali IŞIKLI, Talip KARAGÖZ , Mehmet UNCUOĞLU, Nail Sabreddin OKUYUCU Yönetim kuruluna seçilmiştir.

Dernek yönetimi ve gönüllüleri Genel Kurulu takip eden gün faaliyetlerine başlamış ve 20 Mayıs günü yapılan Karapınarlılar Kaynaşma gününde Sivil Toplum Kuruluşlarının yanında Stand açarak Karapınar dışından gelen hemşehrilerimizi ve kaynaşma gününe katılan  halkımıza yönelik  bilgilendirme ve Üyelik faaliyetlerine başlamıştır.

Derneğin amacı
İmam hatip okulları ve diğer eğitim ve öğretim kademesindeki öğrenci ve mezunlarla karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak;
 sosyal, kültürel, ekonomik,  sorunlarını ortaya çıkararak bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmak;
 üyeler arasında birliği sağlamak;
 mezunların okulları ile manevi bağlarını devam ettirmek,
dini, ahlaki, milli, içtimai, siyasi ve iktisadi konularda kurs, panel, seminer, konferans ve benzeri toplantılar düzenleyerek üyelerinin, eğitimin her kademesindeki tüm öğrencilerin ve vatandaşların eğitim ve kültür seviyelerinin artmasına katkıda bulunmaktır.