Genel Kurul Toplantısına Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Temsilcisi Fatih Peker, Ticaret Borsası Başkan Temsilcisi Halil Tüysüz, Kooperatif Üyeleri katıldı.

İl Ticaret Müdürlüğünden gelen Musa Saylan, Muharrem Küçükkarataş denetiminde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısında çoğunluğun sağlandığı görülmekle açılışı yapıldıktan sonra

Divan Başkanlığına Mehmet Küpeli, Üyeliklere Metin Songur ve Kamil Eke oy birliği ile seçildi.

Atatürk ve Şehitlerimiz için Bir Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çorakçı konuşmasında şunları söyledi “ Sayın Divan, Sayın Üyelerimiz ve değerli misafirlerimiz 2013 yılı Olağan Genel Kurul toplantımıza hoş geldiniz.

2013 yılı içerisinde, Kooperatifimiz yoğun bir çalışma dönemini geride bırakmıştır.

Kooperatifimiz ilçemizdeki konusuyla ilgili tüm nakliye işlerinde aktif faaliyetini sürdürmüştür. Buğday, patates. Mısır, pancar ve TMO nakliyeleri Kooperatifimizce gerçekleştirilmiştir. Yaptığımız tüm işlerden elde edilen hak edişler takip edilerek üyelerimize ödenmiştir. Sayın üyelerimiz tüm işlerimizin ifasında gereken özen gösterilmiştir. Üyelerimizin hak ve menfaatleri korunmuştur. Nakliye esnasında motorin temin edilerek, işlerimizin zamanında yapılması sağlanmıştır.

Sayın Üyelerimiz, Mali tablolarımız bilançolarımızda ve gelir gider cetvelimizde okunacaktır. Karşı firmalar nezdinde alacaklarımızla ilgili icra takipleri sürdürülmüştür. Ancak, bugüne kadar önemli bir mesafe alınmamıştır. Diğer yandan üyelerimizden alacağımız olan verilen avanslar başlığındaki tahsilatlarımız devam etmektedir. Durumu bilgilerinize arz ederken bundan sonra seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum”dedi

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka konuşmasında “ S.S. Karapınar Nakliyeciler Şoförler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Genel Kurul toplantısının ülkemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederken. İlçemiz her geçen gün tarım ve hayvancılık alanında gelişme göstermektedir. Yıldızı parlayan bir ilçe konumundadır. Ülkemizin kalkınması yolunda bu tür kurumlara da ihtiyaç vardır. Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunuyorum”dedi

Divan Başkanlığınca gündemde bulunan 2013 Yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Bilanço ve gelir gider tablosu, denetim kurulu raporları ayrı ayrı okunarak hesapların ve raporların görüşülmesi, onaylanması, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibra edilmesi, Çalışma Genel Esasları Yönetmeliğinin aynen onaylanması, 2014 yılı taslak bütçenin görüşülmesi, Başkan maaşı ve huzur hakları ile yollukların tespiti, üyelere resmi kurum ve kuruluşlara karşılıksız yapılacak yardımların belirlenmesi hususunda karar alınması konuları genel kurulda görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Adaylarından, Ahmet Alimoğlu ve Ercan Okur üyelere karşı birer konuşma yaparak seçildikleri takdirde neler yapacaklarını anlattılar. Seçimlere geçildi.

İki yıllığına 5 asil 5 yedek yönetim kurulu üyesi ile iki yıllığına 3 asil 3 yedek denetim kurulu üyelerinin seçilmesi için üyeler tarafından oylar kullanıldı. Oyların kullanımı tamamlandıktan sonra saat 17.00’de oy sandıkları açıldı ve yapılan sayım sonunda;

364 Üyesi olan Kooperatifin 347 oyun kullanıldığı, geçerli oy 340, geçersiz oy 7 olduğu ve buna göre; Ahmet Alimoğlu 199, Ercan Okur 141 oy aldığı ve Ahmet Alimoğlu listesinin seçimi kazandığı tespit edildi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeliklere ; Ahmet Alimoğlu, Mustafa Gülcan, Derviş Atalay, Mehmet Nakiboğlu, Cahit Yazgan,  Y.K.Yedek Üyeliklere Ömer Ayyıldız, Köksal Ceyhan, İsmet Zorlu, Kemal Gökbaş, Uğur Çakmak seçildiler.

Başkan adaylarından Ercan Okur, Seçimi kazanan Ahmet Alimoğlu ve ekibini tebrik etti.

Denetim Kurulu Asil Üyeliklere; Erdal Yılmazer, Mahmut Gönüllü, Mehmet Çelen, D.K.Yedek Üyeliklere Agah Yükseler, Soner Dönmez, Osman Koçaker seçildiler.

Bizde, Nakliyeciler Koop. Seçimlerinde sağlıklı ve hoşgörü içerisinde bir Genel Kurul yapılmasından dolayı Kooperatif Başkan adaylarını, üyelerini ve  seçimin sağlıklı yürümesinde emekleri olan Konya Ticaret İl Müdürlüğü personelini, divan Başkan ve Üyelerini, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyoruz.