Konya İli Karapınar İlçesi Pınarbaşı ve Çetmi mahallesinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında TOKİ ile Karapınar Belediyesi arasında mutabık kalınan projeye yönelik, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Kentsel Dönüşüm uygulaması yapılacak olan saha içerisinde kalan söz konusu taşınmazların Kentsel Dönüşüm Kapsamına alınmasına ve öncelikle anlaşma yolu tercih edilerek tasfiye edilmesine ve anlaşma olmadığı takdirde ise kamulaştırılması yolunda vatandaşlara tebliğat yapılmakta olduğu görüldü.

Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu bu konuda şunları söyledi “ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesinin gerçekleşmesi yolunda çalışmalarımız başlamıştır. Bu sahada içerisinde kalan söz konusu taşınmaz sahiplerine tebligat yapılmaktadır. Tebligat da mülkiyet sahipleri ile 2942 Sayılı Kanunun 4650 sayılı Kanunla değişik 8. maddesine göre anlaşma sağlandığı takdirde anlaşma yoluyla devir alınacaktır. Vatandaşlarımızla öncelikle anlaşma yoluna gidilecektir. Anlaşmanın mümkün olmaması halinde anılan Kanunun 10. maddesine göre taşınmazın bedel tespiti ve TOKİ adına tescili için Konya Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılacaktır.

Buna göre 7 Nisan 2014 tarihinden itibaren bu saha içerisinde kalan ve tebligat yapılan vatandaşlarımızın söz konusu taşınmaz malına karşılık anlaşmak üzere bizzat mal sahibi ya da yetkili temsilci tarafından 30 gün içerisinde Konya İli Karapınar İlçesi Pınarbaşı ve Çetmi Mahallelerinde Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ile ilgili Selimiye Mahallesi İnönü Caddesi N0: 8-11 (Külliye İş Hanı 2. Kat da bulunan Uzlaşma Görüşmeleri Ofisine başvurmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde müracaat edilmediği ya da görüşmelerde uzlaşmaya varılmaması durumunda 5162 Sayılı Kanunun değişik 4. maddesi ve Ek 6. maddesi hükümleri ve 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunun 10. maddesine göre işlem yapılacağı hususu vatandaşlarımıza tebligatla bildirilmiştir”dedi