Program, Meslek Y. Okulu Öğrencilerinden Sema Köşker ve Yunus Emre Yıldırım sunuculuğunda başlayan programda, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, değerli Türk büyüklerimiz ve vatanımızın her karış toprağını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız katılımcılar tarafından hep birlikte okundu.
S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü ve Öğretim Görevlisi Doktor Durmuş Ali Ceylan yaptığı açılış konuşmasında,  Vatan için, bayrak için, ezanı ve dini için şehadet mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun diyen Dr. Ceylan,  Yüksekokulumuzda yaklaşık 900 öğrencinin kaydının bulunduğunu ve bu öğrencilerin 700'e yakınının okula devam ettiğini belirten Ceylan, 25 yıldır faaliyet gösteren S.Ü. Karapınar Aydoğanlar MYO'na akademik ve idari personeli ile hizmet edebilmenin mutluluk ve sevincini yaşadıklarını ifade ederek 64 farklı illerden öğrencinin Karapınar'da öğrenim gördüğünü bu öğrencilerin her birinin bir turizm elçisi olarak, ilçenin hem tanıtımına, hem sosyal ve kültürel gelişmesine katkı yaptıklarını belirten Ceylan, bu soğuk bir havada programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, Öğretim Görevlilerimiz ve Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan "Kefensiz Kar Çiçekleri" programıyla sizleri baş başa bırakıyor ve programı beğeneceğinizi umuyorum."dedi
Karapınar Aydoğanlar MYO Atatürk İlke ve İnkılâpları Tarihi Okutmanı Tuba Özdinç yaptığı konuşmasında, " Değerli misafirler, bugün burada bir daha dönmemek üzere girenlerin tarihini yazdığı en şerefli kahramanların Sarıkamış şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin bu soğuk Aralık akşamında şehitlerimizle birlikte üşümeye davet ettik. Teşrifleriniz bizleri onurlandırdı. Tarih bir milletin hafızasıdır. Bu hafızanın kilometre taşları da kimi zamanlar destanlar kimi zaman da bozgunlardır. Millet olarak bu destanlarla övünmek olduğu kadar bozgunların acısını da yüreğinde hissedebilmektir. Bizler şanlı tarihimiz boyunca destanların baş döndüren gururunu da bozgunların iç acıtan hüznünü de tatmış bir milletin varisleriyiz. Sarıkamış Ulukışla'da trenden, Samsun'da gemiden inip Erzurum'a kadar yaya yürümeyi göze alan kahramanların hikâyesidir. Sarıkamış, yoksulluk, açlık, çıplaklık demektir. Sarıkamış, bit demektir, tifüs demektir, hastalık demektir. Sarıkamış, 32 köyün Ermeni çeteler tarafından yakıldığı, halkının hunharca şehit edildiği yerdir.
Bugün 22 Aralık 1914'de başlayan 5 Ocak 1915'te sona eren ve 15 gün süren ama bıraktığı acılarla hiç unutamayacağımız Sarıkamış şehitlerimizi yâd edeceğiz. Harekâtın iki amacı vardır. Bunlardan biri müttefikimiz Almanya'nın Avrupada'ki yükünü azaltmak diğeri ise 93 harbinde kaybettiğimiz Kars, Ardahan ve Batum'u geri alabilmektir. Bu amaçlar doğrultusunda savaş başlar. Türk ordusu Erzurum'da Köprüköy (6-9) kasım ve Azap muharebelerinde (14-18) kasım başarılı olur. 22 Aralıkta ise Sarıkamış Harekatı başlatılır. - 40 derecede 2500 metre yükseklikte yürüyüş yaparlar. Ancak o zamana kadar görülmemiş bir kar fırtınası çıkar. Öyle ki iki tümen birbirini düşman zannedip birbirine ateş eder. Mehmetçiğimiz Rus askerlerinden çok, doğa şartlarıyla savaşmak zorunda kalır. Ordunun iaşesi ve malzemesi de noksandır. İstanbul'dan gönderilen 3 gemi erzak, Karadeniz'de Ruslar tarafından batırılır. Ermeniler de ordumuza arkadan saldırır. Sonucunda ise binlerce fidanımız Allahuekber dağlarında donarak şehit olur. Şehit askerlerimizin sayısı kaynaklara göre farklılık arz etmektedir. Genelkurmay 60 bin olarak verir. Diğer bazı kaynaklara göre ise 12 bin, 42 bin, 90 bin, 109 bin şeklindedir. Rus ordusunda da ölü ve esir kaybı 30 bindir. Sarıkamış anaların, babaların, çocukların boynunu bükmüş, yüreklerinde derin yaralar açmıştır. Sarıkamış hüznün ta kendisidir. Değerli misafirler bizler, Türk Gençliği; vatanı, milleti, bayrağı, dini, namusu için canını ortaya koyan şehitlerimizi, gazilerimizi unutmamalı geleceğe doğru emin adımlarla yürümeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle asil kanlarını bu topraklara akıtarak hakka kavuşan bütün aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor. Hepsinin ruhları şad, mekânları cennet olsun. Hepinize saygılar sunuyorum."dedi
5 Perdelik "Kefensiz Kar Çiçekleri" adlı Sarıkamış şehitlerimizle ilgili piyes MYO öğrencileri tarafından canlandırılarak oynandı. Piyes gösterisi izleyicileri hem ağlattı hem de oyuncular ayakta alkışlandı.
Sarıkamış slayt gösteriminde "Avşar Ağıdı" okundu, MYO Öğrencilerinden Aynur Aslan "Yiğitler" şiirini, Onur Ünal "Sarıkamış Dağları" adlı şiirini, Enes Bilici "Sarıkamış'ta Kar Çiçekleri" adlı şiirini, Tuba Aslan "Tutmadı" adlı şiirini, şehitlerimiz defnedilirken Mehmetçiğin cebinden çıkan şiir Hasan Özcan tarafından, "Şehitler Tanıştı" şiiri Çağatay Demir tarafından okundu. Minik öğrencilerden Fatmanur ve Şeyma Özdinç tarafından İstiklal Marşını ezbere okudular.
İzlenen "Kefensiz Kar Çiçekleri" adlı bu programın hazırlanmasında büyük emeği olan Atatürk İlke ve İnkilap Tarihi Okutmanı Tuba Özdinç ile bu organizasyonda görev alan Yüskekokul öğrencilerine plaket ve teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Mehmet Yaka, MYO Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Faruk Sonkaya tarafından tebrik edilerek takdim edildi. Ayrıca İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan İki Minik Öğrenci Fatmanur ve Şeyma Özdinç'e çeşitli hediyeler MYO Müdürü Dr. Durmuş Ali Ceylan tarafından tebrik edilerek takdim edildi. Program katılımcılardan tam not alarak başarılı bir şekilde sona erdi.