Hotamış Kasabasında Hotamış Mehmetçik İlköğretim Okulu ile Hotamış İlköğretim Okullarını gezerek Okulların Müdürlerinden Bekir Dikici ve Fazlı Cankaya’dan gerekli bilgiler aldıktan sonra Kaymakam Okulların Öğretmenleri ile de görüştü ve Öğretmenlere eğitim ve öğretim seviyesinin yüceltilmesi için daha çok çalışmalarını ve ülkemizin geleceğine yön vereceklerini, mesleğini severek yapmalarını, bir kişinin belki dünyayı değiştireceğini ve bu öğrencinin de belki siz öğretmenlerin öğrencisi arasından çıkabilir.”dedi

Kaymakam Hotamış Mehmetçik İlköğretim Okulu anasınıflarında bulunan öğrencileri de ziyaret ederek, öğrencilerle tek tek ilgilendi. Anasınıfı öğrencileri Kaymakam’a İstiklal Marşını ezbere okudular. Hotamış Mehmetçik İlköğretim Okuluna Ortaoba, Kayacık, Hasanoba, Akçayazı köylerinden taşımalı olarak gelen 160 öğrencinin yemeklerini inceledi ve yemek salonlarını gezen Kaymakam görevlilere hijyenik kurallara her zaman dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca Kaymakam Ramazan Yıldırım Karakışla Köyünde muhtar Erdal Macit’le birlikte köy konağında incelemelerde bulundu. Karakışla köyünden sonra Çiğil ve Yenikuyu köylerinde de incelemelerde bulundu.