Başkan Tartan Her zaman üreticinin yanında olduklarını belirterek Bundan sonradan sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.Karapınar Süt Birliği sizlerin sayesinden ülkemizin en önde gelen birliği haline gelmiştir.” Dedi. Başkan Tartan Süt birliğinin kurulduğu ilk günden bugüne büyük aşma yaşadığını ve İhracat eder hale geldiğini belirtti.

Başkan Tartan şunları ifade etti:

         2006 yılında kurulmuş olan birliğimiz 2007 yılının Nisan ayında günlük 14.000 LT Süt ile faaliyetine başlamıştır. 2018 yılı 270.000 LT sütü olan birlik, 2019 yılı itibariyle 350.000 LT süt hacmine ulaşmıştır. 2021 yılı itibariyle ise 410 ton süt hacmine sahiptir.

         Birliğimiz Karapınar’ımıza kazanımı; Aylık 57 milyon TL, Yıllık ise 684 milyon TL. Bu kazancın neticesinde birliğimiz; üreticilerimize rahat ödeme yapabilmek adına 11 farklı firmaya süt pazarlamaktadır.

         Birliğimiz, üreticilerimizin aylık olarak vermiş oldukları süt bedellerini daha hızlı ve aktif bir şekilde öğrenebilmesi için mesajla bilgilendirme sistemine geçerek bir ilke daha imza atmıştır. Üreticileriyle sürekli olarak iletişim halinde olan birliğimiz görüş ve önerileri de titizlikle değerlendirmekte ve her geçen gün hizmet kalitesini arttırmak adına yeni çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Mesajla bilgilendirme sistemi ile Üreticilerimize tüm kapılarımız açılmıştır. Üreticilerimiz tüm gelişmelerden, çalışmalardan haberdar olmaktadır.

        

         Üreticilerimizin sıkça karşılaşmış oldukları soğutma tanklarındaki kantar sıkıntıları, ilgili firmayla irtibata geçilerek rutin kantar bakımları sağlanmış ve bu sıkıntılar ortadan kaldırılmıştır. Saha elamanı alınarak üreticilerimizin işletmelerinin yerinde kontrolü, eksikliklerinin tespiti ve numune alımı yapılarak süt değerlerinin hızlı ve etkili bir şekilde ölçülmesi sağlanmıştır.

         Üreticilerimize daha iyi hizmet verebilmek adına KANTAR BİNASI yenilenmiştir.        

         Üreticilerimize daha iyi hizmet verebilmek için SICAK SULU YIKAMA ÜNİTESİ kurulması gibi hizmet kalitesini yükselten faaliyetler gerçekleştirilmiştir.

         Yem üretim ve satış yerlerinin numune alınarak sürekli denetlenmesi, alınan numunelerle yemlerin kalite kontrolünün yapılması, hileli yemlerin piyasaya sürülmesine engel olmak için FABRİKA ve KABA YEM ANALİZ CİHAZI ve Üreticilerimiz adına yeni aldığımız TEKAFOSS BAKTERİ ve SOMATİK CİHAZI birliğimiz laboratuvarına kazandırılmıştır.

         Dünya Sağlık Örgütü'nün onaylamış olduğu çevre dostu olan en az etken madde ile en üstün, en kalıcı ve etkili ekonomik ULV İLAÇLAMA TEKNİĞİ üreticilerimiz için hizmete girmiştir.

         Üreticimiz ve tüketicimize kaliteli, hesaplı ve sağlıklı hizmetler sunmak amacıyla siz değerli üreticilerimizin ve halkımızın talebi üzerine şehrimizde ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DOĞRUDAN SATIŞ MAĞAZALARIMIZIN açılışlarını gerçekleştirdik. Bu sayede günlük taze süt ve süt ürünlerinin kar amacı güdülmeden satışa sunulduğu mağazalarımız, üretici ve halkın buluşma noktası haline gelmiştir. Artan fiyatları düşündüğümüzde mağazalarımızın halkımıza ne büyük hizmet verdiğini hepimiz görmekteyiz.      

         Üreticilerimizi mağdur etmemek, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla170.000 LT olan Süt Toplama Kapasitesi, 100.000 LT'lik dinlendirme kulesi alınarak 270.000 LT'ye çıkarılmıştır.    

         Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak, Türkiye’de Süt Üreticileri Birlikleri arasında, ilk defa Çin pazarına 250 TON SÜT TOZU İHRACATI gerçekleştirilmiştir.

         2. Etap Organize Sanayi Bölgesindeki yerimizde temelini atmış olduğumuz SÜT İŞLEME TESİSİMİZDE; kalite standartlarımızı yükseltmeyi ve üreticilerimizin refah seviyesini artırmayı hedeflemekteyiz. Tesisimiz; tereyağı, kaşar, yoğurt ve ayran gibi ürünlerin imalat, soğutma, depolama ve nakliye gibi süreçleri göz önünde bulundurarak, teknik ve mimari detaylar ile tasarlanmıştır.

         2.5 milyon liralık yatırım tutarlı projeye %60 hibe ödenecek. 1.2 milyon TL sini Karapınar Süt Üreticileri Birliği ödeyecek. Araçların bugünkü değeri ise yaklaşık 3,8 milyon TL. İleriye dönük maddi katkılar ve istihdam sağlayacak. Karapınar Süt Üreticileri Birliği olarak 2 adet 40 AYAK ARAÇLA birlikte Karapınar’ımıza katma değer sağladık ve ipard projesinden yararlandık.

       Karapınar Süt Üreticileri Birliği kurulduğu yıldan bu güne kadar üreticisine en iyi hizmeti vermeyi ilke edinmiş olup üreticisinin güçlü sesi haline gelmiştir. En iyi ve en kaliteli hizmeti sunmak için tüm çabamızla çalışmaya devam edeceğiz.

         Üreticilerimizin yeni yılını kutlar; sağlıklı, mutlu ve başarılı nice yıllar dilerim.

Program üreticilerden gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.