Kaynaşma günü etkinliğine, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Konya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akköylü, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, M.H. P İlçe Başkanı Faruk Sonkaya, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Üyeleri,Belediye Meclis Üyeleri,Mahalle Muhtarları,Konya’daki Karapınarlılar Dernek Başkanı Fikret Danış ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya, Ankara diğer il ve ilçelerden gelen Karapınarlılar ve misafirler ile çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar  katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunmasıyla başlayan programda Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Yaka ” Bu Mutlu günümüzde sizlerle bir arada bulunmaktan son derece mutlu olduğumuzu belirtir, kıymetli zamanlarını feda ederek Konya’dan, Ankara’dan diğer il ve ilçelerden gelen kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Başkan Yaka, Yıllardır hayalimizde olan doğalgaz hizmetine 2017 sonunda kavuşuyor. Güneş Enerjisi ihtisas endüstri bölgesi çalışmalarının ihalesi tamamlanmış olup ilçemize ekonomisinin gelişmesi yolunda katkı verecek ve ilçemize hareket getirecektir. Diğer kurum ve kuruluşlarda devletimizin yatırımları devam etmekte olup ilçemiz yıldızı parlayan bir konumdadır. Karapınar’ımızın Sosyal, Kültürel, Ekonomik yönden gelişmesi yolunda gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.  Tekrar bütün katılımcılara, ayrıca stant açan Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Esnaflarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunuyorum”dedi.

Kaymakam Mustafa Karaca “Karapınarlılar Kaynaşma gününde sizlerle buluşmaktan dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Önümüzdeki yıllarda Karapınarlılar Kaynaşma günü etkinliğini daha da zenginleştirerek festival havasında kutlanmasını daha yararlı olacağını söyleyen Karaca tüm katılımcılara ve bu kaynaşma gününe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli ise şunları ifade etti.” Öncelikle Karapınarlılar kaynaşma gününe katılmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtir, Karapınarlıların samimiyeti, ilgisi bizleri sevindiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan’a ilçe menfaatine hep Ankaradalar.  Ellerinden kurtulmak değil. Bizde elimizden geldiği kadar Karapınar’a gelecek hizmetlerde yardımcı olmaya canla başla çalışmaktayız. Kaleli dün kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Türk Halkının bir özelliği de Vatan ve Bayrak söz konusu olduğunda birlikte hareket etmesi dünyaya örnektir. İyi günde kötü günde birlik ve beraberlik içerisinde Türk Milleti çok büyük zorlukları yenmesini bilmiştir. Bunun bir örneğini de Karapınar Halkında görüyorum. Birlikte Rahmet ayrılıkta azap vardır. 16 Nisan Referandum seçimlerinde Karapınar halkı anayasa değişikliğini desteklemesinden dolayı teşekkür ederim. Karapınar Enerjinin ve Tarımın Başkenti olacaktır. Yatırımlarımız artarak devam edecektir. Milli Tarım Politikamız ile destek ve teşviklerden Karapınar halkıda yararlanacaktır. Bu Kaynaşma günü etkinliğini düzenleyen Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ekibine ve Karapınar halkına teşekkür ediyorum”dedi.

Protokol Konuşmalarının ardından Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencilerinin kaşık oyunu gösterileri, Karapınar Meke Anadolu Lisesi Öğrencileri Halk oyunları gösterisi yaptılar. Karapınar Belediyesi Uzak Doğu Sporcularının gösterileri ve ardından Konya Aşk’ı Cümbüş topluluğu birbirinden güzel türküleri seslendirdiler. Belediye tarafından katılımcılara yemek ikramı, Çocuklara yönelik Tahta Bacak ve Palyaço gösterileri, Uçurtma dağıtımı ve şenliği, Protokol üyelerince stantların gezilmesi ve yine katılımcılara Saç Böreği, sıkma, ayran, çay ikram edilerek program başarılı bir şekilde sona erdi. Vatandaşlar Kaynaşma günü etkinlikleri için Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya teşekkür ederek memnun bir şekilde ayrıldılar.