Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Mustafa Bayır hocanın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
KAR-DER Dernek Başkanı Fikret Danış, Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Karapınarlılar Arabaşı programına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu tür yapılan etkinlikler biririmizle tanışmaya, kaynaşmaya, yardımlaşmaya vesile olmaktadır. Belediye Başkanımızdan isteklerimiz şunlardır; Yaşlılarımız için Karapınarımıza Huzurve Bakımevi yapılmasını, Karacadağ yöresinin ve yer altı şehirlerinin turizme kazandırılmasını, Karapınar'da ki Mezarlıklarımızda cenaze namazı kılınan yerlere numara verilmesini telep ediyoruz. Programımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi
Gecenin sponsoru Bircan Yazar, Güneş enerjisi ile ilgili katılımcılara genel bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı konuşmasında," 2014 ve 2019 yıllarında iki dönem Karapınarlı vatandaşlarımızın oyları ile Belediye Başkanı seçildim, Seçildiğim günden beri Meclis Üyelerimiz ile birlikte, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin, teşkilatımızın destekleri ile hizmetlerimizi gece gündüz demeden özveri içerisinde devam ettiriyoruz. Karapınar bu dönemde de tarım, hayvancılık ve güneş enerjisi alanlarında Türkiye'de adından söz edilen ve devamlı gelişen bir ilçe konumundadır. Yer altı sulamalarında ilçemizde üretilen enerji kaynağı ile güneşi kullanacağız. Dernek Başkanımızın isteklerini dikkate alacağım ve yerine getirmeye çalışacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Meke ve Acıgöl çevresi jeopark ilan edilecektir. Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulunda bu Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı- Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen " Karapınar Doğal Sit Alanları Çevresinde İklim Dostu İyi Tarım Uygulamaları ve Tarımda Suyun Verimli Kullanılması" toplantısına Daire Başkanı Nuri Kunt ve Bilim adamlarımızın katıldığı güzel bir toplantı gerçekleştirildi. Çetmi, Pınarbaşı Mahallelerinde ki Kentsel Dönüşüm binalarının ihalesi tamamlandı. Yıkımlar devam etmektedir. Doğal gazdan önümüzdeki aylarda 5000 abonenin faydalanacağı, Toki tarafından yapılacak olan 326 Sosyal Konutun kuraları çekildi. 20 Ocak'ta bina ihalesinin yapılacağı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca geniş bir alanda Millet Bahçesi ve Köylerimizde çok amaçlı salon yapılacaktır. Bizler ilçemize hizmet için varız ve gece gündüz demeden hizmetlerimiz devam edecek ve ilçemizi sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesi için çok çalışacağız. Bu programı düzenleyen KAR-DER Yönetimine ve katılımlarınızdan dolayı hepinize saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum."dedi
KAR-DER Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri ile birlikte gecenin sponsorluğunu üstlenen Bircan Yazar'a ve Karapınar Seyahat Şirketine plaket takdim edildi.
Programa katılanlara arabaşı ve çay ikram edilerek, Katalımcılar birbirleriyle sohbet ederek program başarılı bir şekilde sona erdi.