Karapınar Kaymakamlığı tarafından KOP-SOGEP Projesi kapsamında destek alan proje içerisinde bulunan 25 bayana yönelik girişimcilik, aşçılık, kişisel gelişim, diksiyon eğitimleri verildi. Bu proje sayesinde Karapınarlı bayanlarda farkındalık oluşturarak kendi bilgi ve becerilerinin farkına varmaları sağlanmıştır.

 Proje Koordinasyonu ve yürütülmesinde emeği geçen Müdür Hatice Soran, Kursun eğitimini veren TOGDEM Akademi Firması sahibi Bünyamin Ersoy, Mutlu Kadın Elleri Bayan Kursiyerlerinden Raziye Havutçu, Fethiye Yarımoğlu, Şule Karabacak, Nevin Durman, Fatma Aktürk, Lütfiye Okuyucu, Serpil Gökçe birlikte Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim edip diğer bayan kursiyer arkadaşları adına kurs süresi boyunca tüm desteklerini esirgemeyen Kaymakam Mustafa Karaca’ya teşekkür ettiler.

Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca şunları söyledi,” Bu tür sosyal projelerin Karapınar ilçesinde devamlı hale gelebilmesi için yoğun bir çaba harcamaktayız. Kursa katılan bayanların bu kadar başarılı olmaları şahsım adına beni son derece mutlu etmiştir. Bu tür mutluluklar bizleri daha da motive etmiş ve alanlarda daha fazla emek harcamamıza sebep olmaktadır. Başarılarından dolayı Karapınarlı bayanlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi

Kaymakam beyi makamında ziyaret eden bayan kursiyerler bütün arkadaşları adına ise şunları söylediler,” Bu imkanı kendilerine sağlayan başta Karapınar Kaymakamımız sayın Mustafa Karaca beye, projenin koordinasyonu ve yürütülmesinde emeği geçen Müdür Hatice Soran hanıma, projenin yapımında ve yürütülmesinde büyük çaba sarfeden Talip Atabek’e, teşekkür ediyoruz. Çünkü bu proje sayesinde biz bayanlarında toplumda bir yere sahip olduğumuzu bir şeyler başarabileceğimizi anladık. Kurslar önce ticaretten ve yöneticilikten, işletmecilikten korkan bizler artık başarıya çevirebileceğimiz fırsatları arar konuma geldik. Ülkemizin ve ilçemizin sosyal ve ekonomik gelişmelerinde artık bizlerde varız.”dediler.

Kursun eğitimini veren TOGDEM Akademi Firması sahibi Bünyamin Ersoy ise şunları söyledi,” 4 Kurs hocası ile birlikte kurslarımızı başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Ersoy, Türkiye’de bir çok il ve ilçede kurslar düzenlendiğini ve Karapınar’da düzenlediği kurslar arasında en keyifli en güzeli olduğunu ve kursiyer bayanlar için cevherlerin işlendikçe değer kazanacağını söyledi ve Karapınarlı bayanların eğitimlerle birlikte değerli ve kıymetli birer cevherler olduğunu ekledi. Ayrıca misafirperverliklerinden dolayı başta Kaymakam beye, Hatice Hanıma, Talip beye, ve bayan kursiyerlere şükranlarımı sunuyorum.”dedi