Bundan 50 yıl önce insanların evlerini, yurtlarını terk ettiği Karapınar, erozyon ile başarılı mücadelenin ardından tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler aldı. Son dönemde enerji kaynakları ile de gündeme gelen Karapınar’ın 33 bin olan nüfusunun yakın gelecekte 60 binin üzerine çıkması bekleniyor.

Karapınar’ın Konya’da ve Bürokrasi de Temsil Değeri Artıyor

Karapınar’ın hızlı gelişmesinde çalışkan insanları kadar, bürokrasi ve Sivil Toplum Kuruluşlarındaki temsil payının da olduğunu dile getiren Konya Ticaret Borsası Başkanvekili M.Namık Köklüsoy, Karapınar’ın bu sayede daha da ileri gideceğini ifade etti. Karapınar’ın tarım ve hayvancılığın en iyi yapıldığı yerlerden biri olduğunu dile getiren Köklüsoy, Türkiye'nin ikinci büyük kömür rezervi ve güneşlenme süresi yüksek coğrafyasıyla da ilçenin Türkiye'nin enerji üslerinden biri olmaya hazırlandığını söyledi.  

 ‘BİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAK ESAS GÜÇ, BİRLİK ve BERABERLİKTİR’

Yakın gelecekte Atatürk Barajı’nın iki katı elektrik üretebilecek kapasiteye ulaşacak Karapınar’a 7-8 milyar dolarlık yatırım öngörüldüğünü açıklayan Köklüsoy, bütün bu olumlu gelişmelerde her zaman birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Karapınar’ın çalışkan insanlarının çok önemli unsur olduğunu dile getirdi. Köklüsoy, “Karapınar, bugün gerek devlet kademesinde gerekse STK’larda önemli yerlerde temsil edilmektedir. Konya Ticaret Odası’nda Erhan Sözen, Naim Gökbaş ve Ramazan Koçaker arkadaşlarımız var. Konya Ticaret Borsası’nda Fikret Deveci, Fikret Çağlarsoy ve Namık Köklüsoy var. Arkadaşlarımız yönetim kurullarında, meclislerde ve meslek komitelerinde sektörlerine ve Karapınar’a en iyi hizmeti yapma yarışındalar. Bizi başarıya ulaştıracak esas güç, birlik olmamızdır. Hazreti Mevlana’nın bir sözü vardır, ’Birlik denizinin elçisi olan damlaya, yedi deniz esir olur’ der. Biz birlik olduğumuz, birlikte hareket ettiğimiz sürece Ülkemiz ve Karapınar daha da kalkınıp zenginleşecek, insanımızın hayat standardı yükselecektir” dedi.