İlçemizde ki ziyareti esnasında Mimar İrfan Çıtaklılar’ın çok sevdiği Karapınar etli ekmeğini TEMA Vakfı İlçe Gönüllü Sorumlusu ve Yeşilpınar Gazetesi Fahri Muhabiri Musa Ceyhan ile birlikte eskiden Belediye Başkanlığının makam şoförlüğünü yapan Osman Bozkurt tarafından Doğan Yarımoğlu’na ait etli ekmek yapılan işyerinde etli ekmek ikram edilerek Karapınar’da ki hatıralarını yeniledi.

İrfan Çıtaklılar şunları söyledi, Karapınar’da 40 yaşındaydım şimdi ise 54 yaşına bastım. Karapınar’da yaşadığım anılarımı belgeleri ile biriktirip kendim ve ailem için anı kitabı oluşturmayı düşünüyorum. Kaybolan değerlerimizden, arkadaşlık, dostluk ve komşuluk ilişkilerinin yaşadığını Karapınar’da 7 yıla yakın yaşayarak gördüm.

Arkadaşlık kavramını çocukluk, okul, askerlik ve işyeri arkadaşlığı olarak sınıflandırmak mümkündür. Bu evrelerde edinilen arkadaşlıklar, hayatın hiçbir döneminde unutulmazlar. Arkadaşlık, kişiler arasında öyle sihirli bir bağ oluşturur ki; bir arkadaş yeri geldiğinde bir kardeşten bile üstün olabilmektedir. Arkadaşlar, en yakını olan kardeşlerine bile açamayacağı sırlarını arkadaşlarıyla paylaşarak birbirlerinin sırdaşı, kankası olurlar. Arkadaşlar arasında örülen bu sihirli bağın bir ömür devam ettiğine zaman zaman şahit oluyoruz.

 Yaşam şartları insanları ülkenin çeşitli coğrafyalarına sürüklemiştir. Bu dağılma hiçbir zaman arkadaşlık bağını yok edemez. Öyle zamanlar olur ki; kişi, en zor anlarını kardeşlerinin desteğiyle atlatmak ister, ancak bu destek bazen gelmez. Bu durumda kişiler derhal “Can Dostum” dediği arkadaşlarını devreye sokarlar. Can dostlar, mevcut sorunları ya el birliği ile ya da ferdi olarak hallederler. Karapınar’da bu söylediklerim % 90 uygulanmaktadır.

 Bu güzel dostluklar, ülkenin içine sürüklendiği ekonomik sıkıntılar ve işsizlikler sebebiyle ne acıdır ki büyük darbe almaktadır. Mesafenin uzaklığı, ekonomik sıkıntılar ve işsizlikler sebebiyle arkadaşlar birbirlerinin düğünlerine, hastalarına veya cenazelerine gidememektedir. Bu sıkıntılar uzun süreli olduğu için güçlü duygularla örülmüş olan bu dostluklar tamamen yok olmasa da eski gücünü yitireceği bir gerçektir. Ama Karapınar’da yavaş yavaş kaybolmaya yüz tutan değerlerimizin yaşadığını ve unutulmadığımı gördükçe mutlu oluyorum ve bundan dolayı Karapınar’ı, komşularımızı, arkadaşlarımı unutmayacağım ve onları hem takdir ediyor ve hem de çok seviyorum”dedi