Törene Hacca gidecek olan bay ve bayanlar, yakın hısım ve akrabaları, eş ve dostları ile vatandaşlar ile din görevlileri katıldı.

Toki Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Metin Düzenli’nin sunuculuğuna yaptığı uğurlama programında Fettahlı Camii İmam Hatibi Regaip Dinç tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Toki Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Metin Düzenli yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi “ İlçemizden kutlu yolculuğa çıkacak olan Rahmanın misafirlerini zorlu ve meşakkatli bir yolculuk bekliyor. Bu yolculuk herhangi bir gezi yolculuğu değil, Hz. İbrahim’in, Hz. İsmail ile Hz. Muhammed’in Mekkeli müşriklerle imtihan edildiği bir beldeye yani Şehirlerin Anasına yapılacak bir ibadet yolculuğudur. Orada Hacılarımız Rahmana ne kadar yakınsa Şeytana da o kadar yakın olacaklar. Bu yüzden kötü sözden, münakaşadan uzak durmaya dikkat etmeli ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil etmelerini çok önemli buluyorum diyen Düzenli, Her kim ki Hac görevini tamamıyla ve eksiksiz olarak yerine getirirse işlediği günahlar Allah tarafından silinir ve bundan sonra günahsız yeni doğmuş bir bebek gibi olur.

Hacca gitmek Allah’ı memnun eden en iyi amellerdendir. Peygamber Efendimiz (sav) sahabeleriyle sohbeti sırasında sahabelerinden bir tanesine sorar; “Allah katında kabul gören en güzel amel nedir?” Peygamber Efendimiz şöyle karşılık verir; “ Allah’a ve O’nun elçisine inanmak.” Daha sonra;” Başka?” diye sorar. “Allah için savaşmak ve mücadele vermek” yanıtını alır. Yine:” Başka? Diye sorar. “Kusursuz bir şekilde Haccı tamamlamak” yanıtını alır. Kabul olmuş bir Haccın ödülü cennettir. Hacca gidenler Allah’ın misafiridir ve O’nun ihtiyatı altındadırlar. Peygamber Efendimiz(sav) der ki; “ Eğer Hacca giden birini görürseniz selamlaşın onunla tokalaşın ve ondan eve dönene kadar sizin günahlarınızın affolması için dua etmesini rica edin, Çünkü eve dönene kadar dileklerinin kabul olacağı konumdadır”diye söyledi

Konuşmanın ardından, Sultan Selim Camii Müezzini Fikret Dilek tarafından ilahiler söylendi. Hacı Ömerli Camii İmam Hatibi Muhammet Özoğlu eşliğinde dualar edildi ve Hacca gidecek olanlarla vatandaşlar vedalaştı ve vedalaşma esnasında duygulu anlar yaşandı. Uğurlama programı sona erdi.