Bütün Türkiye’de olduğu gibi, Karapınar’da ki bütün camilerde ve Fatih Sultan Mehmet Camiinde de kalabalık bir cemaat tarafından huşu içerisinde dualarla kutlandı. Kandil nedeniyle vatandaşlar camilere akın ettiler.

Bütün camilerimizde olduğu gibi Fatih Sultan Mehmet Caminde de Yatsı namazından 30 dakika önce Cami İmam-Hatip Muttalip Arıkan tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif okundu, Karapınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Eren Erbaş ve Ahmet Keskin birbirinden güzel ilahiler söylediler.

Vatandaşlar, kutsal geceyi idrak edebilmek için akşam namazı ile birlikte camilere akın etmeye başladılar. Müminlerin yoğun ilgi gösterdiği Fatih Sultan Mehmet Camii dolup taştı. Kandili fırsat bilerek camiye gelen bay, bayan, genç, yaşlı çok sayıda vatandaş günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semâya kaldırdı.

Mevlidi Şerif sonrası Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Muttalip Arıkan tarafından Regaib Gecesi ve Üç Aylar’ın önemi ile ilgili vaazında; “Regaib kandilini idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu ve mübarek olsun. Duaların reddolunmadığı, Allah’ın rahmet ve mağfiretinin, ihsan ve ikramının coştuğu bu ayları bu kandilleri fırsat bilmeliyiz. Öncellikle nefis muhasebesi yaparak, tövbe istiğfar ederek, oruç, namaz ve Kur’an okumak gibi ibadetleri artırarak ve zaman zaman düştüğümüz hataları ve günahları terk ederek, Ramazan ayına hazırlanmalıyız. Bu manevi yolculukta hepinize başarılar diliyorum. Recep ve Şaban aylarını bizlere kavuşturan Rabbimiz, hayırlısı ile On bir ayın sultanı Ramazan ayına da kavuştursun diyen Arıkan, Bu geceyi vesile bilip beşeri münasebetlerimizde kendimizden çok başkalarının yapıp ettikleriyle meşgul olarak; Bu geceyi vesile bilerek amellerimizin ve ahlakımızın muhasebeni yapmalı, kendi eksik ve ayıplarımızı düşünmeli ve bunlardan arınmanın yollarını aramalıyız. Başkasının yapıp ettikleriyle zaman geçirmemeliyiz. Bu arada eksiklik ve noksanlıklarımızın ikmali için kendimize dua ederken diğer mümin kardeşlerimize de dua etmeyi unutmayalım. Özellikle zulüm ve savaş şartlarında hayatta kalma mücadelesi veren tüm inananlar için, memleketimizin salah ve dirliği için dua ve niyazda bulunmayı ihmal etmemeliyiz” dedi.

Geceye özel okunan Hatm-i Şeriflerin, Mevlid-i Şerifin ve salâvatların, vatanımızın birliği ve dirliği için İmam-Hatip Muttalip Arıkan tarafından cami cemaatı ile birlikte yapılan dualarla duygu dolu anlar yaşandı.

Geç saatlere kadar devam eden ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program ve yapılan duaların ardından Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Muttalip Arıkan tarafından isteyen vatandaşlarla birlikte Tesbih Namazı kılındı ve Kandil programına katılan vatandaşlar birbirlerinin Regib Kandilini tebrik eden vatandaşlar camiden memnun bir şekilde ayrıldılar.