Bu kapsamda İlçemizde son 3-4 Haftada Koronavirüs (Covid-19) vakıa sayısında ciddi artışlar görülmüştür.

 Özellikle yakın süreçte yapılan taziye ve bir kaç düğünde baş gösteren tedbirsizlikler, bu vakıaların artışına ciddi bir sebebiyet vermiştir.

Bu kapsamda yaşanılan tedbirsizlikler nedeniyle Karapınar İlçe Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla mahalle ve cadde düğünlerinde bir takım düzenlemeler yapılması gereği duyulmuşdur.

 Artan vakıalara rağmen benzer tedbirsizliklerin devamı halinde tüm taziye ziyaretleri, düğünler ve organizasyonların iptal edileceği devlet yetkilileri tarafından bildirilmiştir.

Daha önce Denetim faaliyetlerinde yetersiz, eksiklikleri görülen ve işini ciddiye almayan personellerin ilçemizden gönderilmeleri hususunda gereken yapılmış titiz ve etkili bir şekilde denetimler devam etmektedir. Bununla birlikte son sürat ve etkili şekilde devam eden, denetimler vatandaşlarımızca da memnuniyetle karşılanmış, denetimlerde kurallara  uymayanların ciddi cezalara çaptırılacakları bildirilmiştir.

Devlet yetkilileri tarafından, vatandaşların hem kendi ve diğer kişilerin sağlıklarını tehlikeye atmamaları hem de cezai yaptırımlara maruz kalmamaları için tedbirlere maksimum derecede uymaları istenmektedir.

Bugün tüm Türkiye’de ve ilçemizde de en geniş kapsamlı denetim yapılmıştır.

Bundan sonra da denetimler artarak her gün devam edecektir.

Vatandaşlarımızın da koronavirüs ile mücadelede artık daha ciddi bir farkındalık yaşaması gerekmektedir. Tedbirlere uymak artık hayatımızın normal bir parçası olmalıdır.

Tüm vatandaşların ilçemizde görmüş oldukları tedbirlere aykırı davranışları 112 Acil Çağrı hattı, İlçe Emniyet Müdürlüğü 755 69 13-14 ve İlçe Jandarma Komutanlığı 755 68 90 dan--09’u tuşlayarak telefonlarına bildirilmesi önemle belirtilmektedir.

Koronavirüs  ile topyekûn mücadele edelim. Tedbirlere uyalım.