İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği korona virüs denetimleri konulu genelgesi doğrultusunda yapılan denetimlerde İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve Başkan Yardımcısı Halil Aker, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Akif Akyurt, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Polis, Zabıta Personeli, Yeşilpınar Gazetesi F. Muhabiri Musa Ceyhan ile Belediye Basın Mensupları ile birlikte sahaya çıktılar.

Ayrıca, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karapınar Belediyesi Zabıta Teşkilatı mensuplarından oluşan kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı denetime ilçede görev yapan kamu kurumlarının yöneticileri de eşlik etti. Bu kapsamda market, kafeterya, kıraathane, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta gibi işyeri ve yaşam alanlarında esnaf ve vatandaşlarla biraraya gelen İlçe Kaymakamı Onur Kökçü ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka, korona virüs salgını kapsamında alınması gereken önlem ve uyulması gereken kurallar konusunda bilinçlendirmeye yönelik güncel bilgilendirmelerde bulundular.

Kaymakam Onur Kökçü, "81 ilimizde Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda ve eş zamanlı olarak Belediye Başkanımızın da katılımı ile maske ve sosyal mesafe, hijyen denetimleri yaptık. Yapılan denetimler hayatımızın her alanını kapsayacak alanlarda yapılıyor. Tüm ekiplerimiz sahada denetleme yapıyor. Bugünkü amacımız vatandaşa ceza yazmak değil. Bizim amacımız farkındalık oluşturmak. Vatandaşlarımız maske takmalı ve sosyal mesafe kurallarına ve hijyen kurallarına uymalıdır. Vatandaşlarımızın bir kısmı kurallara uymadığı zaman risk ortaya çıkıyor. İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir. Kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları doğrultusunda denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Şu ana kadar gördüğüm esnaf ve vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu istenen kurallara uygun davrandığı ancak bundan sonra da Vatandaş ve esnaflarımızın uyarıları dikkate almayarak kuralları ihlal ettiği takdirde cezai işlem uygulanacağını ve zor duruma düşmemelerini ve istenen kurallara uymalarını özellikle istiyorum. Bundan böyle görevini savsaklayan, adaletli bir şekilde yerine getirmeyen ve denetimleri engellemeye çalışan kim olursa olsun hak ettiği cezayı alacaktır." dedi

Belediye Başkanı Mehmet Yaka, "Bugün İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda Kaymakamımız Onur Kökçü ve beraberindeki heyetle birlikte bütün Türkiye de olduğu gibi İlçemizde de market, kafeterya, kıraathane, berber, kuaför, güzellik salonu, lokanta, çay ocağı, kafe ve topluma açık olan bilumum iş yerlerinde şu ana kadar yaptığımız en geniş çaplı denetimi yapıyoruz. Denetimlerimiz sürekli devam edecektir. Belediyemiz ve zabıtamız bütün personelleriyle, kurum ve kuruluşlarımız bu denetimin içerisinde yer alıyor. Tabii ki amacımız ceza kesmek değil öncelikle vatandaşlarımızı uyması gereken tedbirler konusunda maske, mesafe, hijyen ve temizlik konularında uyarmak bu hassasiyeti diri tutmaktır. Israrla uyarlarımıza uymayan ve dikkate almayan vatandaşlara ise denetimlerde yasalara bağlı kalmak kaydıyla gerekli cezai işlem uygulayacaklardır. Şu ana kadar yapılan denetimlerimizde vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun kurallara uygun hareket ettiğini gösteriyor" dedi.