Karapınar’a gelen heyet, Karapınar Taşlığı Erozyon Önleme Bölgesi Örnek Tepe, Meke Gölü ve Maarı, Acıgöl ve Maarı, Çıralı Obruğu Gölü, Meyil Obruğu Gölü ve diğer obruk oluşumlarını gezdiler.

İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yıldırım Güngör şunları söyledi.” Türkiye Jeolojik Miras Araştırmaları kapsamında Konya’da yapılan toplantının ardından katılımcılarla birlikte Karapınar Jeopark Alanı Teknik gezisi yapıldı.

Henüz herhangi bir koruma statüsüne kavuşturulmamış, ancak korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması gereken ender nitelikli jeolojik oluşumların bulunduğu alanları belirlemek, envanterini hazırlamak, koruma altına alınmasını sağlamak ve toplumda bu konuda bilinç ve farkındalık yaratmak projenin ana hedefleri arasındadır.

Konya-Karapınar Bölgesi jeolojik ve arkeolojik değerleri bünyesinde barındıran, görsel, estetik ve bilimsel özellikleriyle jeoturizm potansiyeli çok yüksek olan “Jeopark” niteliğindedir. Estetik açıdan son derece güzel olan maarlar ve obruk göllerli, eğitimsel ve bilimsel değeri olan sedimentolojik ve morfolojik yapılar, karstik oluşumlar, kültürel değeri olan arkeolojik kalıntıları ile ülkemizin nadide alanlarından biri olarak düşünülmüş, bu nedenle jeolojik ve tarihsel önemi olan yerler ile jeotur güzergâhları belirlenmiştir diyen Güngör, bu hem Karapınar’ın tanıtımına, turizme açılmasına ve ürünlerinin değerlendirilmesine vesile olacak bir projedir.”dedi