Ramen Yemeği hazırlanması konusunda Shizve MİUARA şu açıklamalarda bulundu.  "kemikli kuzu eti saatlerce kaynatılmakta, hamur ise bir gece önceden hazırlanmakta, içerisine ayrıca çeşitli sebzeler konularak tadının suya geçmesi sağlanmakta, Karapınar yöresinin erişte diye bildiği, biz Japonların NOODLE dediği elle açılan hamur işi taze olarak hazırlamaktayız. Ayrıca kuzu but etinden sarma hazırlıyoruz. Bunlar belirli oranda karıştırılarak soğuk kış gecelerine uygun sıcak sıcak servis edilmektedir.
Hazırlanan yemeğin içerisine istendiği takdirde çeşitli baharat çeşitleri ve susam konularak yemeğin lezzetinin artırılması sağlanmaktadır.
Kısa vadede Karapınar, Konya'dan Kapadokya'ya giden binlerce Japonya'nın geleneksel yemeğimiz Karapınar lezzetiyle tadılacak bir yer olabilir.
Bu da Karapınar'ın tanınmasına ve Turizmin gelişmesine katkı yapabilir"dedi
Koçaklar Otel mutfağında Japon Doç.Dr. Kume TAKASHİ, Arkeolog Shizve MİUARA, Doç.Dr. Erhan Akça ile birlikte pişirdikleri, Japonların NOODLE dediği elle açılan hamur işi erişte diye bilinen yemeğe davet edilerek Japonların hazırlamış olduğu yemeğin tadına bakan Karapınarlılardan Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı, Eşi Emine Bozaklı, Musa Ceyhan ve Eşi Hediye Ceyhan, Nurdoğan Koçak, Ahmet Koçak, Mehmet Harmancı, Mehmet Gökçe, Zuhal Ceylan, Rafet Akıllı, Ahmet Özlü, kasap esnaflarımızdan Osman Koç ve Ahmet Ceyhan yemek konusunda şunları söylediler " Karapınar'da ilk defa bir Japon yemeğinin yapıldığını ve Japonlar tarafından hazırlanan yemeğin tadına bakarak, damak tadının çok güzel olduğuna şahit olduk. Temennimiz ilk defa Japon bilim adamlarımız tarafından hazırlanan Japon yemeğinin ilçe turizmine katkı yapmasını temenni ediyoruz"dediler