Sultan Selim Cami bahçesinde Hacı adaylarından 30 kadar bir grup kafile’ye 16.07. 2018 Pazartesi günü saat 11.00’de uğurlama programı gerçekleştirildi.

Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı Mahallelerinden 31.07.2018 tarihine kadar yaklaşık 80 civarında şirket ve Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla hacıya gidecek olanlardan 30 kişilik bir grubun ilk kafilesi Sultan Selim Cami bahçesinde yapılan uğurlama töreninde duygulu anlar yaşandı ve hacı adayları ve yakınları ve uğurlamaya gelen vatandaşlar sevinç gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Hacı uğurlama törenine, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Din görevlileri, hacı adayları ve yakınları, Şirket yetkilileri, bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Vatandaşların yogun ilgi gösterdiği hacı uğurlama merasimi; İlçe Müftülüğü görevlisi vaiz Ali Osman Gürbüz’ün Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı, ardından şirket temsilcisi emekli imam Adem Dilek, İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Belediye Başkanı Mehmet Yaka birer konuşma yaparak hacı adaylarına hac ibadetini yerine getirirken sabırlı olmalarını, kalp kırmamalarını ve ülkemizin, ilçemizin birliği, dirliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için ve ayrıca şehitlerimiz için bolca dua etmeleri istendi ve birçok hac ibadeti konularında hacı adaylarına yararlı ve çok faydalı bilgiler verilerek güzel tavsiyelerde bulundular. Ardından din görevlilerimiz tarafından ilahiler seslendirildi. İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk’in yaptığı çok anlam yüklü duanın ardından, hacı adayları yakınları ve uğurlamaya gelen vatandaşlarla vedalaştılar. Vedalaşma anında duygulu anlar yaşandı. Hacı uğurlama programı başarılı bir şekilde sona erdi.