Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka,"Amerika'daki soysuzun yaptığı girişime karşı Türk milleti sokağa döküldü. Vatan için kendini canını feda eden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Onlar şahadet mertebesine ulaştılar. Halkımızın dik duruşu ile Genelkurmayımızın ve halkımızın dik duruşu ile bu darbe girişimine engel olduk. İnşallah bir daha böyle olaylarla karşılaşmayız" dedi.
Milletvekili Etyemez, 15 Temmuz akşamı hep beraber ülkemiz milletimiz çok ciddi bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. 

Milletin her kesiminin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu belirten Etyemez şunları ifade etti:  "Darbe diyorlar kesinlikle darbe değil. Ülke olarak çok darbeler yaşadık. Bu alsında bir darbe değil baş kaldırı bir isyan. Devlete saldırı. Neden böyle. Çünkü ilk yaptıkları iş Cumhurbaşkanımızı öldürmek istiyorlar. Böyle bir girişime başlıyorlar. Otelde onu teslim almak ve öldürmek istiyorlar. Bir plan yapıyorlar ama tutmuyor ama onların planı üzerinde Allahın da bir planı var. Allahın planı bozulamaz. O gece Allahın planı tuttu. Devletin Yasama organı olan ve tarihinde olmamış şekilde TBMM bomba attılar. Özel hareket birliğini, emniyeti bombaladılar, Genelkurmayı işgal ettiler. Milletin kendisine silah çevirdiler, kurşun yağdırlar. Bunu ancak ülkenin düşmanları yapar. Kaosa sürüklemek isteyen düşmanlar yapabilir. İçerden ve dışardan hainlik yapabilir. Bunu yapanları iyi görmek ve tahlil etmek gerekir. Bunları göremezsek bu beladan uzun süre kurtulamayız. Milleti birbirine düşürmek, birilerine peşkeş çekmek istemişlerdi. Hesap edemedikleri bir şey vardı.  Recep Tayip Erdoğan gibi dünya liderini hesap edemediler, vatanını seven polisi, askeri hesap edemediler. O gece kahraman olarak dünyaya gösterilen Türk milletini hesap edemediler. Eli sopalı çıplak elle tankların önüne çıkan gençleri, Ayşe bacıları, Fatma anaları hesap edemediler.  Düşünce farklılığı olsa da birbirine kenetlenen ve vatan, millet diyen siyasi partileri hesap edemediler. Türk devleti FETÖ terör örgütünün de PKK'nın da üstesinde gelecek güce sahiptir. İnşallah ülkemiz huzura kavuşacaktır" dedi
Konuşmaların ardından, anıt meydanını dolduran vatandaşlara, Kur'an Kursu öğrencisi Mehmet Akyıl birbirinden güzel ilahiler okudu, Din görevlilerinden Musa Kazım Mutlusoy, Naim Akyıl, Veledin Şevki Çelebi, İlyas Yiğit, Lütfü Çelebi, Ahmet Yiğit tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Yasin şerif okundu. Bünyamin Musa Erdal önderliğinde ülkemizin huzur ve selameti, bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için Cumhuriyet Meydanını dolduran vatandaşlar ile birlikte eller semaya açılarak çok güzel dualar edildi.
Belediye Başkanlığı'nın ev sahipliğinde yapılan Demokrasi Nöbetinde katılımcılara Belediye Başkanlığı tarafından çay, meşrubat ve kek ikramlarında bulunuldu.
Karapınar'da vatandaşlarımız tarafından Demokrasi nöbeti ikinci bir açıklama yapılıncaya kadar her gün devam etmektedir.